Câte proteine trebuie să mănânci ca să slăbești?

Majoritatea dietelor care te sfătuiesc cum să te alimentezi sănătos și, în același timp, să-ti păstrezi o greutate armonioasă, includ proteinele la mesele de zi cu zi.
Orientativ, se recomandă un consum de jumătate sau de trei sferturi de grame de proteine per jumatăte de kilogram de greutate corporală. Astfel, spre exemplu, dacă cântărești  aproximativ 70 de kilograme, trebuie consummate între 75 și 112 grame de proteine pe zi. Pentru a slăbi, sunt recomandate dietele cu cantități mai mari de proteine, între 90 și 150 de grame pe zi – acestea sunt mai eficiente și te împiedică să pierzi din masa musculară odată cu grăsimea.

Organismul asimilează și sintetizează cel mai bine proteinele când acestea sunt consumate la intervale regulate, așa că proteinele trebuie incluse la toate mesele principale și într-o gustare- mic dejun, prânz, gustare, cină.

Dacă obișnuiești să faci exerciții fizice intense, adaugă încă 50 de grame de proteine la ultima masă pentru a ajuta recuperarea musculară de peste noapte.

Este important și să știi să calculezi cantitatea de proteină pură pe care o oferă alimentele.
Spre exemplu, 30 de grame de piept de pui asigură 9 grame de proteine, așa că e nevoie de aproximativ 100 de grame de carne pentr 27 de grame de proteine, adică aproximativ un sfert din necesarul zilnic.

Ce înseamnă 27 de grame de proteină pură:

Aproximativ 100 de grame de pește, de carne de curcan, pui sau vită

Aproximativ 200 de grame de iaurt grecesc. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod