Mamaliga

Câte calorii are mămăliga: 6 motive să o consumi mai des

Retete cu mamaliga

Câte calorii are mămăliga: De ce să o consumi mai des?


1. Pentru că nu conţine gluten, prin urmare poate să fie consumată şi de către persoanele care au intoleranţă la gluten.
2. Are mai puţine calorii decât pâinea.
3. Este bună pentru digestie şi nu balonează, spre deosebire de pâine. De asemenea, favorizează formarea bacteriilor bune în intestin, ferindu-ne de cancerul la colon.
4. Este o sursă excelentă de betacaroten.
5. S-a demonstrat că mămăliga conţine acid palmitic şi arahidonic, ambele cu rol important în dezvoltarea fibrei musculare.
6.
Are un indice glicemic mai redus decât pâinea şi poate să fie o alternativă bună pentru persoanele diabetice, atunci când o consumă în cadrul unui regim alimentar sănătos.


Cum să faci o mămăligă perfectă de fiecare dată?


Foloseşe 600 mililitri de apă şi 110 grame de mălai pentru a prepara mămăliga perfectă.

Pune întotdeauna în apa care fierbe sare şi piper, după care se toarnă câte puţin mălai, amestecând încontinuu cu un tel pentru a preveni formarea cocoloaşelor.
Se lasă pe foc mic 20 de minute şi se amestecă din când în când până obţii consistenţa dorită.


Cum să reinventezi mămăliga?


1. Foloseşte mămăliga ca blat de pizza peste care să pui ingredientele tale preferate.
2. Taie în bucăţi mămăliga rămasă şi rumeneşte-le pe un grătar.
3. Foloseşte mălaiul sau făina de porumb fină (o găseşti la plafar şi e diferită de mălaiul grişat) pentru prăjituri, brioşe sau checuri.
4. Fierbe mălaiul în lapte (sau apă amestecată cu lapte) şi adaugă parmezan şi puţin unt pentru a obţine o polenta delicioasă.

Sperăm că ţi-am răspuns la întrebarea câte calorii are mămăliga şi ţi-am oferit de asemenea câteva modalitaţi noi de a o prepara.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod