Carmen Brumă te învaţă cum să te hidratezi pe caniculă. 8 sfaturi

Bea apă la fiecare 30-40 de minute, nu doar când îţi este sete pentru că asta înseamnă că eşti deja deshidratată. Descoperă şi alte trucuri eficiente!
Temperaturile foarte ridicate determină deshidratarea organismului. Nu este suficient să spui că ai băut apă dacă nu ştii exact cum să o bei ca să asiguri o hidratare intensă la nivelul corpului. Cunoscută pentru sfaturile sale legate de sănătate şi pentru corpul său perfect tonifiat, Carmen Brumă oferă pe site-ul său câteva sfaturi pentru a te hidrata pe caniculă.

Iată cum să faci ca să nu te deshidratezi pe caniculă:

1. Nu bea apă cu gheaţă!

Un prim sfat acordat de vedetă este acela de a evita consumul de apă cu gheaţă atunci când este foarte cald afară. "Apa foarte rece pe timp de caniculă poate provoca şoc termic, stres digestiv, vasoconstricţie periferică. Acest lucru este periculos mai ales la copii, vârstnici, cei care suferă de boli cardiovasculare. Pe caniculă este recomandată apă minerală naturală cu un conţinut de minerale între 1000-1500 săruri la litru, mai bogată în sodiu sub formă de carbonat de sodiu pentru păstrarea echilibrului electrolitic şi acido bazic al organismului", explică vedeta pe site-ul său. Temperatura la care se bea apa este între 10-37 de grade.


2. Trebuie să eviţi cafeaua

Când temperaturile sunt foarte ridicate este de preferat să eviţi cafeaua sau să o consumi dimineaţa în cantitate mică. "Cafeaua este diuretică şi deshidratează. Dacă nu vă puteţi abţine, regula e să beţi 2 pahare cu apă la fiecare ceaşcă de cafea", spune Carmen Brumă.


3. Apa se mănâncă

"Prin asta se înţelege că nu puneţi sticla la gură şi o lăsaţi jos când ajungeţi la jumătate, ci că apa trebuie băută cu înghiţituri mici, plimbată prin gură, amestecată cu salivă şi abia apoi înghiţită. Astfel ea ajunge la tensiunea superficială a lichidelor fiziologice (sânge, limfa) şi poate fi folosită la adevărată ei valoare, aceea de a hidrata celulele", explică vedeta.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Alex pe 26 Iul 2015, 17:27
  Draga Mirela...

  Boureanu te cheama, boureanu esti...

  1
  0

 • Mirela Boureanu pe 24 Iul 2015, 21:41
  Cine se crede

  Cine se crede asta ? Se crede medic nutritionist, doctorita ???? Cum isi permite ea sa faca diete pt gravide, pt canicula ??? E prea aroganta pt o slabanoaga ca un bat cu silicoane !!!!!

  0
  2

 • iulia Mereuta pe 24 Iul 2015, 17:02
  Super articol

  Foarte bun articol. Merita citit

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod