Băuturile carbogazoase afectează şi persoanele slabe

Cercetătorii nu au ajuns încă la o concluzie clară asupra efectelor pe care băuturile carbogazoase le au asupra organismului


Profesorul Fumiaki Imamura, coordonatorul cercetării, a declarat: "Studiul nostru sugerează că, dacă toată lumea îşi reduce consumul de băuturi carbogazoase, atunci toată lumea are de câştigat".

Însă el recunoaşte că au existat anumite limite în realizarea studiului. De exemplu, cercetătorii nu au luat în calcul modificările adoptate de oameni de-a lungul anilor în ceea ce priveşte obiceiurile lor de consum şi stilul de viaţă.

În plus, savanţii de la Universitatea Cambridge s-au bazat pe presupunerea că băuturile carbogazoase duc în mod direct la diabet - deşi o legătură directă nu a fost încă demonstrată oficial.

Tom Sanders, profesor de nutriţie la Universitatea King's College din Londra, consideră că vârsta, obezitatea şi sedentarismul reprezintă principalii factori de risc asociaţi cu dezvoltarea diabetului de tip 2.

El spune că majoritatea cazurilor noi de diabet de tip 2 sunt diagnosticate la persoane de peste 50 de ani - o categorie de vârstă care nu este în mod tradiţional asociată cu consumul de băuturi carbogazoase.


Foto: AFP/Mediafax, Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod