Bauturi care iti pun silueta in pericol

Studiile efectuate in Statele Unite au aratat ca in prezent se consuma de 130 de ori mai multe calorii din lichide decat in 1990. "Nu compensam ceea ce bem prin reducerea portiilor de mancare", declara Barry Popkin, medic nutritionist la Universitatea North Carolina.
Studiile efectuate in Statele Unite au aratat ca in prezent se consuma de 130 de ori mai multe calorii din lichide decat in 1990.

"Nu compensam ceea ce bem prin reducerea portiilor de mancare", declara Barry Popkin, medic nutritionist la Universitatea North Carolina.

O cafea cu frisca dimineata, cateva pahare de suc la pranz si ceva alcool la cina. Toate acestea pot dubla numarul de calorii pe care le consumam zilnic, fara sa realizam.

"Bautul in locul mancatului schimba modul in care organismul nostru recunoaste si proceseaza caloriile", explica Dr. Popkin.

Unii specialisti sunt de parere ca mancand, prin efortul depus de a mesteca si inghiti, se transmit semnale de satietate catre creier.
"A bea nu presupune la fel de mult efort ca a manca, deci este foarte usor sa intrecem masura cateodata", adauga nutritionistul.

Bauturile light


Desi promit sa ne scape de zaharul care ne ingrasa, bauturile pe baza de indulcitori artificiali nu fac decat sa ne ingrase si mai tare. Aici intervine creierul uman, care reuseste rapid sa gaseasca scuze. Astfel, pentru ca ai baut suc fara zahar, iti spui ca poti sa mananci mai mult, pentru ca numarul caloriilor nu va fi cu mult mai mare.

Pe de alta parte, indulcitorii artificiali sunt destul de controversati, si asta pentru ca efectele lor asupra sanatatii nu sunt in totalitate cunoscute.

Sucurile din fructe


Sucurile naturale din fructe iti fac bine, te hidrateaza si iti ofera o multime de vitamine si minerale. Partea proasta este ca nu sunt deloc satioase si daca nu te controlezi, probabil ca poti bea chiar si un litru in mai putin de o ora.


Asta inseamna ca arunci elemente esentiale din fructe si consumi in mare parte, numai caloriile. Fibrele din fructe sunt cele care iti ofera satietate si fac foamea sa dispara. Prin urmare, alege fructele intregi in locul sucurilor.

Bauturile alcoolice, in cantitati mari


Alcoolul contine mai multe calorii decat ti-ai fi imaginat. De aceea, cateva pahare de bere, vin sau altfel de bauturi alcoolice in fiecare zi iti pot ruina dieta. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca in cantitati mici, alcoolul chiar este benefic.

Un studiu efectuat la o clinica din Boston indica faptul ca femeile care beau cu regularitate un singur pahar de vin sau bere pe zi nu se ingrasa la fel de repede precum cele care nu consuma deloc alcool.

Prin urmare, in ceea ce priveste alcoolul, cantitatile moderate sunt cheia.
Nu consuma mai mult de o portie de bauturi alcoolice pe zi, asta insemnand un pahar de vin sau un pahar de 250ml de bere sau 100ml de bauturi spirtoase.

Cafeaua "incarcata"


Cafeaua fara prea mult zahar nu iti afecteaza silueta, dar atfel stau lucrurile cu preparatele "incarcate" pe baza de cafea. De exemplu, un capuccino cu lapte gras, frisca si zahar poate avea la fel de multe calorii precum o inghetata de dimensiuni medii.

De asemenea, alte bauturi elaborate pe baza de cafea ce contin caramel, ciocolata, zahar, lapte, frisca etc. sunt pline de calorii si iti pun silueta in pericol.

Milkshake-urile


Sunt bauturi delicioase, dar care, din pacate, ar trebui mai degraba incluse in categoria deserturilor, nu in cea a bauturilor "nevinovate". Pot contine lapte gras, frisca, ciocolata, inghetata, caramel si diferite tipuri de siropuri si topping-uri.


Toate aceste ingrediente transforma milkshake-ul intr-o bomba calorica, de care ar trebui sa te bucuri cat mai rar cu putinta, daca tii la silueta si sanatatea ta.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cipita_lolita pe 12 Aug 2010, 17:01
    Sucurile vii

    Sucurile obtinute la storcatoarele prin presare sunt cele mai bune si mai sanatoase. In nici un caz nu poti manca 3 morcovi, o sfecla si cateva felii de telina plus 2-4 mere intr-o singura zi sau la o singura masa. Insa sucul facut in combinatia aceasta ajuta sa va luati necesarul de vitamine, minerale si enzime, care sa va reincarce bateriile pentru o noua zi/o noua saptamana. Pe langa suc se poate manca fructul sau leguma pentru fibra sau pentru efectul de satietate. Pentru cei cu un stil de viata sanatos le recomand sa urmareasca acest site: http://www.beorganic.ro/

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod