Alternative sănătoase la dulciuri - Cum să-ți satisfaci pofta de zahăr

Îți plac bomboanele și prăjiturile dar ai renunțat la ele în lupta pentru silueta ideală? Află câteva alternative sănătoase la dulciuri care nu periclitează dietele.
Avalanșa de bomboane, ciocolată, creme și budinci amenință să îți dea peste cap dieta? Ei bine, poți gusta și dulciuri fără să te îngrași dacă faci alegeri inteligente. Scopul menținerii unei greutăți ideale nu este să te privezi tot timpul de alimentele tale preferate, ci să le poți integra ca un răsfăț culinar în cadrul unei diete echilibrate. 
 

Iată câteva alternative sănătoase la dulciuri care te vor ajuta să redescoperi savoarea deserturilor:

 
1. Combină dulciurile cu alimente sățioase

Îți plac stafidele sau cireșele în ciocolată? Combină-le cu o porție de cereale integrale la micul dejun. Adaugă lapte de migdale și câteva semințe de dovleac, iar micul tău răsfăț culinar nu te va încetini în lupta împotriva kilogramelor în exces. De asemenea, dacă ți-e poftă de bomboane de ciocolată, amestecă 200g de iaurt grecesc simplu cu 20g de bomboane m&ms și vei avea o gustare sățioasă și crocantă, ideală pentru zilele aglomerate din timpul săptămânii.
 
În cazul în care vrei să guști ciocolată cu cremă, dar ți-e teamă că silueta va avea de suferit, consumă câteva pătrățele cu 30g de brânza Ricotta.

 
2. Împrietenește-te cu fructele

Fructele sunt cea mai bună idee pentru momentele în care ți-e poftă de ceva dulce. Au vitamine și minerale, te revitalizează, previn ridurile și te mențin în formă.
De asemenea, în cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că excluderea altor dulciuri timp de o lună și consumul exclusiv de fructe în loc de desert determină o scădere dramatică a poftelor și „antrenează” organismul și creierul să nu mai „ceară” alimente nesănătoase. Încearcă și convinge-te cât de ușor este să reduci caloriile, dar să te bucuri în continuare de gustul dulce.
 
Când vrei să mănânci ciocolată alege o portocală, dacă ți-e poftă de prăjituri alege câteva felii de mango și ananas, iar dacă gogoșile glazurate îți fac cu ochiul savurează o salată de banane, kiwi și papaya. Pentru a preveni tentațiile sau drumurile neașteptate spre cofetărie ori supermarket, trebuie să ai mereu în frigider fructe proaspete. În momentul în care poftele îți dau târcoale faci o salată rapidă și te bucuri de o siluetă fermă și tonifiată, fără să petreci ore în plus la sală pentru că ai cedat în fața prăjiturilor.
 
De acum încolo în frigider te vor aștepta opțiuni delicioase pentru a îmbunătăți felul în care arăți și nu vei regreta gustările sănătoase din timpul zilei.

 
3. Alege-le variantele mini dacă trebuie să guști

Dacă mergi la o petrecere sau este perioada sărbătorilor meriți un desert, însă trebuie ales cu atenție ca să nu fie nevoie de recuperări la sală după ce trec evenimentele. Alege întotdeauna varianta cu cel mai mic gramaj al aceluiași produs.
În acest fel vei înjumătăți caloriile, dar vei putea gusta din bomboane  sau prăjituri. Dacă ai la dispoziție fructe confiate alege smochinele și curmalele în locul cremelor sau plăcintelor.
 
Datorită conținutului ridicat de fibre vor diminua apetitul și nu vei avea nevoie să guști sărățele sau chips-uri spre sfârșitul petrecerii.
 
În cazul tortului, având în vedere că zilele de naștere și sărbătorile nu sunt evenimente foarte dese, sfatul nutriționiștilor este să mânânci o jumătate de felie și să continui cu un meniu sănătos. 

 
4. Nu te încrede în jeleuri

Poate o pungă de jeleuri ți se pare o excepție bună de la dietă, însă ele nu trec neobservate. Deși unele sortimente conțin suc de fructe, proporția este mult prea redusă pentru a avea un efect notabil și nu sunt alternative sănătoase la dulciuri.
Jeleurile au o cantitate ridicată de zahăr și nu te ajută deloc dacă vrei să ții în frâu numărul de calorii pentru că nu sunt consistente. Cel mai bine ar fi să alegi o gumă de mestecat în momentele în care te simți tentată de jeleuri. Gustul mentolat te va face să uiți de ursuleții gumați și vei avea un zâmbet mai frumos dacă optezi pentru o gumă care albește dinții.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod