Alimente importante pentru dezvoltarea creierului

De obicei in alimentatie punem accent pe alimentele care ne protejeaza anumite organe precum inima, ficatul sau rinichii si tindem sa uitam de un organ foarte important: creierul.
De obicei in alimentatie punem accent pe alimentele care ne protejeaza anumite organe precum inima, ficatul sau rinichii si tindem sa uitam de un organ foarte important: creierul.

In special in cazul copiilor alimentatia joaca un rol important. Din acest motiv alimentele trebuie alese cu grija pentru a satisface nevoile organismului aflat in dezvoltare. Creierul, ca si celelalte organe, are nevoie de anumiti nutrienti pentru a se dezvolta adecvat si pentru a putea face fata cat mai bine solicitarilor.

Iata cateva alimente importante pe care nutritionistii le recomanda pentru o buna dezvoltare a creierului si pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare.

Somon


Pestii grasi, precum somonul, sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega 3, esentiali pentru buna functionare si dezvoltare a creierului. Studiile efectuate pana in prezent arata ca persoanele care consuma in mod frecvent alimente bogate in omega 3 inregistreaza rezultate mai bune la testarea functiilor mentale.


O alta sursa de omega 3 este si tonul, insa este mai sarac decat somonul, conform nutritonistei Andrea Giancoli. "Tonul este cu siguranta o buna sursa de proteine slabe, insa nu are un continut bogat de omega 3 ca somonul."

Oua


Pe langa faptul ca sunt o sursa bogata de proteine, galbenusul contine si colina, substanta importanta pentru buna functionare a memoriei si creierului.

Untul de arahide


Arahidele si untul de arahide sunt o sursa importanta de vitamina E, antioxidant care ofera protectie membranelor celulelor nervoase si tiamina, vitamina care ajuta creierul si sistemul nervos sa transforme glucoza in energie.
alina-popescu
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Scrisori de la Mos Craciun pe 27 Oct 2009, 21:36
    Apa cea datatoare de viata!

    Apa este cea mai importanta! Beti 2-3 litri/zi...dar asta o stiti deja! Dar daca va este greu sa beti 2-3 litri de apa (si mie mi-a fost) aplicati cateva trucuri: stoarceti o lamaie intr-o sticla cu apa, o sa ii dea un gust acrisor si numa' buna de baut! Sau Faceti citronada cu miere si lamaie....

    0
    0

  • Scrisori de la Mos Craciun pe 27 Oct 2009, 21:26
    Orice, dar disociat sa fie!

    Este important pentru oraganism sa digere cat mai bine si repede mancarea. Insa daca amestecam tot felul tipuri, atunci cu atat mai mult se digera foarte greu mancarea si pana se digera... apar gazele si imbalonarile. Asadar recomand sa mancam pe rand categoriile de alimente, la o distanta de 30-90 min!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod