9 soluții pentru o cină rapidă

În timpul săptămânii precis nu îți rămâne foarte mult timp seara pentru gătit. Aplică ideile care te ajută să pregătești o cină gustoasă în scurt timp.
Este foarte neplăcut să te întorci de la servicu și să constați că vei avea nevoie de o oră pentru a mânca de seară. Dacă lucrezi ore suplimentare este cazul să îți faci o strategie pentru a obține o cină apetisantă în puțin timp. Nu are sens să accentuezi starea de oboseală sau stresul când este suficient să aplici câteva idei utile pentru a petrece mai puțin timp în bucătărie în timpul săptămânii de lucru.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a avea de fiecare dată o cină gustoasă mai repede decât te aștepți:

 
1. Congelează supe, sosuri și chilli în pungi de plastic etanșe

Aplatizează pungile când le pui în congelator. Le vei dezgheța mai repede dacă pui pungile sub un jet de apă rece, timp de 1 minut, după ce le scoți din congelator. Organizează congelatorul cu atenție și umple-l ca pe un raft de cărți cu pungi cât mai plate posibil.
Este mult mai eficient decât să creezi forme neregulate, care vor ocupa foarte mult spațiu și nu-ți vor permite să păstrezi mai multe variante de preparate.

 
2. Alege varianta vegetariană

Uneori, dacă prepari numai legume, vei scurta foarte mult intervalul dedicat gătitului și vei avea mai mult timp la dispoziție pentru a te relaxa. De asemenea, vei reduce riscul de contaminare cu bacteriile din carnea crudă și vei fi mai puțin expus toxiinfecțiilor alimentare. Pune legume pe grătar și fă o salată. Le poți servi simple sau alături de cereale integrale sau orez.

 
3. Comandă cina o dată sau de două ori pe săptămână

Ideea de a găti la cină în fiecare seară poate fi copleșitoare, așa că este o idee bună să te orientezi spre câteva restaurante care oferă preparate sănătoase pentru a avea timp liber în zilele în care te simți foarte obosit după serviciu. De asemenea, există și varianta de a comanda ingredientele proaspete online și de a le primi direct acasă pentru a putea prepara foarte repede rețeta de care ți-e poftă.
Vei avea ocazia să experimentezi cu noi arome și condimente, în timp ce încerci alte variante de gătit.

 
4. Dezgheață ingredientele pe timpul nopții

Cu toții știm cât de neplăcut este să vii acasă, să vrei să pregătești cina, să deschizi frigiderul și să realizezi că lucrurile de care ai nevoie sunt înghețate. Alege ingredientele congelate de care vei avea nevoie cu o seară înainte și lasă-le la dezghețat în frigider. Poți include acest obicei în cadrul rutinei de seară, după ce speli vasele și eliberezi chiuveta.

 
5. Gătește unul sau două feluri principale în weekend

Puțin efort pe timp de weekend te va ajuta foarte mult în zilele de lucru. Pregătește unul sau două feluri de mâncare, de exemplu friptură și lasagna. Dacă vei avea deja gata felul principal va fi foarte simplu să prepari rapid o salată sau o garnitură de legume în cel mult 10 minute.
În plus, nu te vei mai stresa gândindu-te că trebuie să faci cina plecând de la zero.

 
6. Folosește creativ resturile

Gătește o dată, mănâncă de două ori: iată principiul de bază al maeștrilor bucătari! Puiul prăjit de aseară poate deveni baza unei salate cu brânză feta, roșii, salată verde, rucola, spanac și ardei gras a doua zi. De asemenea, dacă ai făcut chilli, poți folosi ce ți-a rămas pentru a umple ardei grași sau roșii, pe care îi vei rumeni la cuptor 30 de minute. Folosind această strategie nu vei avea probleme nici măcar în cazul copiilor mofturoși pentru că nu li se va părea că mănâncă același lucru.

 
7. Alege bucățile mici

Poate că reprezintă mai multe porții, dar va dura mult să gătești un pui întreg sau o bucată mare de carne de vită. Taie carnea sub formă de felii sau cuburi și se va pătrunde mult mai repede, iar tu vei economisi aproximativ jumătate din timpul petrecut în bucătărie.

 
8. Ai grijă să cumperi ingredientele esențiale din timp

Nu trebuie neapărat să ai o cină deosebită în fiecare seară, dar vei avea nevoie mereu de ouă, pâine, șuncă presată, paste, brânză, muștar și legume congelate. Dacă ai la îndemână aceste ingrediente poți pregăti oricând un sandviș sau o cină din 3 ingrediente.

 
9. Nu uita că fructele de mare sunt gata în numai câteva minute

Creveții, crustaceele și bucățile subțiri de pește nu au nevoie decât de 3 minute pentru a se pătrunde. Poți pregăti o salată aromată în paralel, iar cina va fi gata în cel mult 10 minute.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod