5 greșeli de meditație care te stresează fără să-ți dai seama

Dacă ai impresia că momentele de meditație de fapt adaugă presiune și emoții negative, este posibil să faci greșeli care îți pot compromite exercițiul pentru realizarea echilibrului emoțional.
Minutele de meditație pot avea beneficii importante pentru organism, dar nu mai dacă sunt efectuate corect și sunt evitate lucrurile care exacerbează stresul.

 
Iată ce greșeli trebuie să eviți când apelezi la meditație pentru a te relaxa și a fi mai optimist:

 
1. Ai adormit

Primul moment liber pe care-l ai este la 11 noaptea, după ce ai făcut temele alături de copii, ați luat masa cu toții și ai făcut o baie? Nu e deloc de mirare că ai putea adormi de îndată ce închizi puțin ochii. Este posibil să adormi când încerci să meditezi, să te scoli după 20 de minute și să crezi că meditația nu a avut niciun efect. Cu toate acestea, nu are sens să te simți frustrat și să te enervezi pentru că acele minute de somn nu sunt irosite, ci pot avea chiar efecte pozitive.
„Dacă adormi în timp ce meditezi nu considera că a fost un eșec. Este de fapt un semn că funcționează. Continuă exercițiile”, spune dr. Light Watkins, psihoterapeut.

 
2. Nu te poți concentra

Primul lucru pe care trebuie să-l știi pentru a avea succes când meditezi este că nu este posibil să nu te gândești la absolut nimic sau să-ți golești complet mintea. Dacă deodată gândul te duce la lista de cumpărături sau la hainele pe care le ai de călcat, nu te enerva. „Este mai greu să te concentrezi decât să lași gândurile să circule liber. Nu contează cât de bine te concentrezi în timp ce meditezi pentru că de-a lungul timpului te vei perfecționa constant chiar fără să-ți dai seama. Concentrarea este un produs secundar al meditației, nu un obiectiv primordial spre care trebuie să te îndrepți constant”, explică dr.
Watkins. Lasă gândurile să circule în ritm propriu și vei reduce anxietatea și stresul.

 
3. Forțezi lucrurile

Dacă ai tendința să te gândești la foarte multe lucruri simultan poate fi greu să stai în liniște. În loc să cauți un loc în care nu se aude nimic, mai bine concentrează-te asupra sunetelor din jurul tău în timp ce meditezi pentru a fi mai conștient de starea ta. „Cei care au devenit foarte talentați la meditație se pot concentra și în locurile cu zgomot. Merită să încerci să meditezi în diferite tipuri de medii pentru a stimula capacitatea de adaptare a organismului. Starea de mindfulness în care ești conștient de ce se întâmplă în jurul tău fără a te lăsa afectat, combinată cu meditația, reduce durerea, anxietatea și depresia”, explică dr.
Watkins.

 
4. Ai așteptări prea ridicate

Dacă te aștepți să se întâmple ceva incredibil sau miraculos când deshizi ochii după ce meditezi cel mai probabil vei fi dezamăgit. „Dacă nu ai mai încercat să meditezi până acum nu te aștepta la rezultate extraordinare peste noapte. Beneficiile se fac observate treptat și este nevoie de multă răbdare și disciplină. Bucură-te de avantaje pe măsură ce le observi și învață să apreciezi întreg procesul de meditație. Printre beneficiile care apar în timp se numără reducerea tensiunii arteriale și diminuarea simptomelor sindromului de colon iritabil”, potrivit dr. Watkins.

 
5. Renunți prea ușor

Nu este deloc util să renunți foarte repede la meditație. „Este la fel ca și în cazul exercițiilor fizice.
Nu ai cum să vezi rezultatele imediat, dar de-a lungul timpului meditația își va face simțite beneficiile. Exersează zilnic pentru a combate stresul cotidian, care se poate acumula și va cauza tensiune cronică și multe probleme de sănătate dacă nu iei măsuri. De asemenea, vei învăța să ai mai multă răbdare și nu vei mai avea o abordare pesimistă”
, spune dr. Watkins.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod