8 idei de mic dejun cu hummus

Hummusul sau pasta de năut este sănătos și sățios, fiind o opțiune excelentă pentru dimineață. Ca să nu te plictisești, descoperă câteva idei de mic dejun cu humus și alte ingrediente care se potrivesc perfect.
 
Năutul este o sursă importantă de proteine, iar pasta de susan care se adaugă la humus este foarte bogată în calciu şi grăsimi sănătoase. Astfel că, atunci când foloseşti humusul pe o felie de pâine integrală prăjită obţii un mic dejun complet care conţine carbohidraţi, proteine şi grăsimi sănătoase. 

Idei de mic dejun cu hummus:

Pe lângă conţinutul bogat în proteine, năutul mai are fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc.
Prin urmare, ai toate motivele să consumi humusul și să combini diverse ingrediente ca să obții un mic dejun diferit în fiecare dimineață. 

Cea mai bună soluție ar fi să faci acasă humusul, deoarece sortimentele pe care le găsești în comerț nu vor fi niciodată la fel de gustoase. Ai nevoie de un robot de bucătărie în care se mixezi boabe de năut fierte (sau din conservă) împreună cu pastă de susan, sare, piper, zeamă de lămâie, usturoi și puțină apă. Astfel, conţinutul său caloric va fi mai mic şi îl poţi face după gusturile tale, adăugându-i şi condimentele preferate (boia afumată, chimen, curry) sau legume precum sfecla roşie/dovleac/spanac.

Ca să mănânci ceva sățios, hrănitor și diferit în fiecare dimineață, iată câteva idei de mic dejun cu hummus pe care trebuie să le încerci:

1 din 9

1. Humus cu avocado

Humusul mixat cu avocado este o combinație sățioasă și nutritivă pe care o poți face la micul dejun. Consumat pe o felie de pâine integrală prăjită vei asigura corpului proteine din năut, carbohidrați complecși din pâinea integrală și grăsimi sănătoase din avocado. 

Fie optezi pentru a mixa humusul cu avocado pentru a obține o pastă cremoasă pe care o consumi ca atare sau cu lipii integrale, fie faci un toast cu humus și felii de avocado. 

MAI MULT DESPRE: dieta, nutritie, humus, mic dejun cu humus
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod