10 idei de mic dejun cu ouă

Ouăle sunt considerate un aliment complet și un adjuvant important atunci când vrei să slăbești. Descoperă câteva idei de mic dejun cu ouă!

Ochiuri, omletă sau ouă jumări sunt probabil cele mai întâlnite rețete cu care am fost obișnuiți de mici. Însă, cu puțină imaginație și inspirație, ouăle pot să fie folosite într-o mulțime de alte combinații. Nu trebuie să te gândești la ceva complicat, ci să combini altfel ingredientele ca să obții un preparat gustos și arătos. 

Ca să prepari un mic dejun sau un brunch perfect trebuie să încerci următoarele combinații!

10 idei de mic dejun cu ouă

1.Humus cu ouă

Pasta delicioasă din năut cu care ne-am obișnuit deja cu toții este foarte sățioasă și sănătoasă. Dacă o prepari în weekend ca să o ai la îndemână în frigider, poți să o folosești la micul dejun alături de un ou fiert moale sau poșat și o lipie integrală. 

2.Shakshuka

Dacă te-ai plictisit de ochiurile simple sau ouăle jumări îţi propunem să încerci shakshuka, o reţetă genială şi rapidă potrivită pentru brunch. După ce ai pus la înăbușit ceapă, usturoi, ardei, roșii cuburi din conservă, chimen, paprika afumată, sare și piper se așază ouăle în acest amestec și se lasăla cuptor sau sub capac. 

3.Pâine cu ou, brânză și spanac la cuptor

După ce ai uns feliile de pâine cu unt și le-ai lăsat puțin la cuptor, se decupează în mijloc, se pune câte un ou, se presară brânză și câteva frunze de spanac și se lasă la cuptor câteva minute.

4.Orez cu mazăre și șuncă plus ou

Dacă prepari orezul cu legume în avans îl vei avea la îndemână pentru diminețile în care ești pe fugă. El va înlocui cu succes pâinea și se combină excelent cu un ou prăjit sau fiert moale. 

5.Brioșe cu ou și legume

În formele pentru brioșe se taie ardei, broccoli, ceapă, spanac și se toarnă peste ele ouăle bătute. Deasupra se presată cascaval și se introduce tava în cuptor timp de 20 de minute.

6.Ou în avocado

Aceste două ingrediente sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru brunch, deoarece asigură proteine, carbohidraţi, fibre şi grăsimi sănătoase. Practic se scobește puțin o jumătate de avocado, se pune oul, se asezonează și se lasă în cuptorul încins 10-15 minute.

7.Guacamole, ou și rucola

Un toast cu pastă de avocado, un ou fiert moale și rucola proaspătă este un mic dejun sănătos și echilibrat. De asemenea, poți să-l savurezi în liniște în diminețile de weekend alături de o cafea bună.

8.Mini-tarte rapide cu spanac și ou

Folosește un aluat foietaj pe care să-l pui în formele pentru brioșe, după care să umpli cu ou bătut, spanac, șuncă și brânză.
 
Se introduce tava la cuptor și se lasă timp de 25 de minute. 

9.Ouă în rondele de ardei

Este un preparat simplu care arată spectaculos. Pune într-o tigaie încinsă rondele de ardei de diferite culori, în care se pui câte un ou pe care să-l asezonezi cu sare, piper și pătrunjel. 

10.Ou cu cartofi dulci

Este un preparat foarte simplu de făcut și sănătos. Răzuiește un cartof dulce, amestecă-l cu puțin parmezan și pudră de usturoi, după care se pune câte o lingură din acest amestec în formele pentru brioșe. Se presează pe fundul formei și se pune deasupra un ou.

Se introduce tava la cuptorul încins și se lasă 12-15 minute. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod