Pancreas

8 alimente bune pentru pancreas. Îţi va mulţumi dacă le consumi!

Pancreasul este o parte importantă a sistemului nostru digestiv. Nu numai că reglează şi neutralizează alimentele acide pe care le consumăm, dar enzimele secretate de acesta ajută, de asemenea, la digestia carbohidraţilor, a proteinelor şi a lipidelor.
Un pancreas sănătos înseamnă un aport regulat de zahăr şi un sistem digestiv mai bun în organism.

Iată o listă de alimente bune pentru pancreas, conform brightside:


Turmeric

Turmericul este adesea denumit agent natural antiinflamator care ajută la ameliorarea durerii cauzate de senzaţia de arsură în pancreasul nostru. Nu numai că stimulează, dar şi produce insulină în pancreas care reglează nivelul zahărului din sânge şi previne diabetul.

Usturoi

S-ar putea să fi auzit oameni care te-au sfătuit să consumi usturoi şi miere pe stomacul gol.
Usturoiul este un antibiotic natural, iar combinarea acestuia cu diferite tipuri de alimente îi multiplică efectul. Aceste combinaţii sunt cunoscute pentru întărirea imunităţii prin repararea ţesuturilor diferitelor organe interne, inclusiv pancreasul.

Spanac

Bogat în vitamina B şi fier, spanacul satisface nevoile de bază ale pancreasului. Fierul ajută la prefenirea inflamaţiei, iar vitamina B hrăneşte pancreasul. Spanacul este încărcat cu MGDG (monogalactosildiacilglicerol), un agent care luptă împotriva cancerului.


Broccoli

Broccoliul şi alte legume crucifere, precum varza, conopida sau kale, sunt cunoscute pentru proprietăţile lor care luptă contra cancerului pancreatic. Aceste legume furnizează nutrienţi bogaţi în flavonoizi, care se absorb uşor şi care ajută la fortificarea mecanismului de deroxifiere a organismului.

Struguri roşii

Strugurii roşii conţin resveratrol, o substanţă fenolică considerată un antioxidant puternic. Ajută la reducerea inflamaţiei pancreatice şi la distrugerea celulelor cancerigene.

Cartofi dulci

Crezi în teori conform căreia dacă un aliment seamană cu un organ al corpului, acesta ajută organul repectiv? Cum ar fi nucile pentru creier, ţelina pentru oase şi roşiile pentru inimă? Asemănarea cartofilor dulci cu forma şi culoarea pancreasului e, de asemenea, neaşteptată.
Cartofii dulci, reduc riscul de cancer pancreatic cu până la 50%. De asemenea, stabilizează nivelul zahărului din sânge prin eliberarea treptată a zahărului în sânge.

Oregano

Oragano este bogat în antioxidanţi fenolici, ceea ce îl face să fie un tratament promiţător pentru tulburările provocate de oxidarem cum ar fi diabetul.
El conţine o substanţă puternică anti hiperglicemică şi este bun pentru pancreas.

Păpădia

Ceaiul de păpădie este cunoscut deja pentru proprietăţile sale de detoxifiere a ficatului şi a pancreasului, care ajută în cele din urmă la refacerea ţesuturilor pancreatice deteriorate în timp ce stimulează producţia biliară. Extractul de rădăcină de păpădie ajută la combaterea celulelor canceroase, fără a avea un efect sever asupra celor non-canceroase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod