Alegeri sănătoase

14 obiceiuri care te ajută să fii sănătoasă şi să arăţi bine cu minim de efort

Iată câteva sfaturi dovedite ştiinţific care te vor ajuta să rămâi sănătoasă şi din ce în ce mai atractivă!
Poţi găsi milioane de sfaturi pe internet despre cum să ai un stil de viaţă sănătos şi să arăţi bine: să numeri caloriile, să faci o mulţime de sporturi, să mănânci mai puţin şi lista poate continua. Dar oamenii de ştiinţă au un punct de vedere diferit.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să arăţi mai bine şi să fii sănătoasă pentru cât mai mult timp:


Nu mai calcula caloriile
Calitatea alimentelor este mult mai importantă decât caloriile. Un studiu realizat pe parcursul a 20 de ani a arătat că alimentele procesate şi băuturile care conţin zahăr determină cea mai mare creştere în greutate. Aşadar, nu acorda atenţie numărului de calorii de pe etichetele alimentelor pe care le consumi, ci la cât de sănătoase sunt.

Umple jumătate din farfuria ta cu legume
Fructele şi legumele sunt surse de fibre, apă şi microelemente utile. Cercetările au arătat că, dacă pui pe farfurie multe fructe şi legume, sănătatea ta se va îmbunătăţi.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru supermarketuri: dacă jumătate din coşul de cumpărături este plin cu fructe şi legume, atunci eşti la jumătatea drumului spre a fi sănătos.

Mănâncă ce vrei, când vrei
Uneori ne hotărâm să evităm produsele preferate pentru o vreme, dar nu putem la infinit, iar apoi mâncăm mult şi ne îngrăşăm. Ca să rămâi mereu puternică şi sănătoasă, trebuie să mănânci ceea ce îţi doreşti fără să te simţi vinovată. Renunţă la interdicţia de a nu te mai gândi la mâncarea preferată.

Aplică regula celor două muşcături
Dacă chiar vrei să mănânci ceva foarte nesănătos, păcăleşte-ţi creierul! Ia o muşcătură, bea un pahar cu apă şi apoi muşcă din nou. Senzaţia de saţietate şi satisfacţia vor veni mult mai repede.

Începe-ţi ziua cu proteine
Alimentele bogate în proteine reduc nivelul hormonului responsabil de senzaţia de foame.
De aceea, ouăle, pieptul de pui şi iaurtul grecesc te pot ajuta să te simţi plină până la prânz. Acest mic dejun este mult mai eficient decât unul cu carbohidraţi.

Plimbă-te 2 minute la fiecare oră
Dacă trebuie să stai mult pe scaun la locul de muncă, fă-ţi o regulă de a merge 1-2 minute pentru fievare oră care trece. Poţi găsi mereu un motiv să vizitezi un coleg de la un alt departament, să urci două etaje pe scări sau să ieşi afară. Acest lucru te va ajuta să rămâi activă toată ziua.

Nu mânca niciodată direct din ambalaj
Poţi mânca rapid o cantitate mare de chipsuri, biscuiţi sau bomboane dacă le consumi direct din pachet. Puneţi gustările pe o farfurie sau porţii mici în punguţe. Acest lucru te va ajuta să contorizezi cât ai mâncat şi când e timpul să te opreşti.

Aplică regula celor 10 minute
Această regulă funcţionează pentru orice obicei bun. Dacă vrei să te culci devreme, mergi în pat cu 1o minute înainte de planificarea iniţială.
Dacă vrei să faci yoga, dar nu poţi găsi timp liber, începe cu 10 minute pe zi.

Alege porţii mari
Un profesor din Pennsylvania a realizat un studiu și a ajuns la această concluzie: porțiile mari de alimente sau mese care conțin o mulțime de apă sunt o modalitate excelentă de a nu mânca prea mult. Un castron mare de salată va umple stomacul mult mai repede decât o mână de fructe cu coajă lemnoasă.

Redu consumul de zahăr la 6 linguriţe
O cantitate mare de zahăr din alimente cresc riscul apariţiei diabetului de tip 2. Experţii în sănătate recomandă pentru consumul zilnic 6 linguriţe de zahăr pentru femei şi 9 pentru bărbaţi.

Fii egoistă
Să fii egoistă înseamnă să te gândeşti că tu eşti persoana cea mai importantă. Dieteticianul Ann Frether recomandă să te pui pe primul loc şi să ai grijă de corpul tău. Fii egoistă şi fă ceva pentru tine în primul rând.

Mută-ţi biroul mai aproape de fereastră
Cercetările arată că mai multă lumină are o influenţă pozitivă asupra a două lucruri: calitatea somnului şi productivitatea.


Consumă băuturi calde
Băuturile calde reduc cantitatea de deşeuri metabolice, astfel încât procesul de îmbătrânire să încetinească. Ceaiul sau un pahar cu apă caldă (în mod ideal cu 30 de minute înainte de masă) accelerează digestia, măreşte productivitatea metabolismului şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

Nu te spăla pe dinţi imediat după masă
Specialiştii nu recomandă spălarea dinţilor imediat după masă, ci abia după cel puţin 30 de minute. Dacă ai mâncat sau băut ceva acru, nu te spăla pe dinţi imediat pentru că vei distruge smalţul dinţilor.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod