Dentist

6 modalităţi eficiente de a elimina placa dentară

Un zâmbet perfect se numără printre cele mai atractive caracteristici pe care le poate avea o persoană.
Din păcate, există multe lucruri care îţi pot afecta dinţii, cum ar fi fumatul, prea multă cafeină şi o îngrijire dentară defectuoasă. Unele obiceiuri aparent nevinovate pot provoca probleme, cum ar fi placa dentară.

Iată 6 metode naturale şi simple pentru a scăpa de problemele dentare:


Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca o freză naturală şi este adesea folosit în multe remedii. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu un vârf de sare şi pur şi simplu înmoaie periuţa de dinţi umedă în acest amestec.
Periază dinţii ca de obicei!

Aloe vera şi glicerină

Pentru a obţine o pastă de dinţi mai puternică, ai nevoie de: 1 cană de apă, 1/2 ceaşcă bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă de aloe vera, 4 linguriţe de glicerină şi o linguriţă ulei esenţial de lămâie. Periază dinţii cu acest amestec şi vei observa cum ei vor fi mai albi, mai strălucitori şi mai sănătoşi în doar câteva minute.

Coajă de portocală

După ce mănânci o portocală, freacă coaja rămasă de la ea pe dinţi.
E o modalitate uşoară de curăţare a smalţului dinţilor. Aceasta va albi dinţii şi va ajuta la prevenirea petelor, luptând în acelaşi timp împotriva bacteriilor. După frecare, clăteşte cu puţină apă.

Seminţe de susan

Ia o mână de semninţe de susan, mestecă-le pentru câteva minute, iar apoi scuipă-le. Este o cale extrem de uşoară pentru curăţarea dinţilor şi pentru îndepărtarea plăcii dentare.
Apoi, utilizează o perie uscată de dinţi pentru a îndepărta eventualele seminţe rămase. De asemenea, acest truc este bun pentru eliminarea petelor de pe dinţi.

Mască cu vitamine pentru dinţi

Crearea unei măşti pentru dinţi din fructe şi legume care conţin vitamina C este o modalitate rapidă de a împiedica placa dentară. Pur şi simplu amestecă roşiile, căpşunile şi portocalele, şi pune pasta obţinută pe dinţi. Aşteaptă să acţioneze timp de 5-6 minute, după care clăteşte.
Acest truc te va ajuta să ucizi orice bacterie din gură şi, de asemenea, să îţi reîmprospătezi respiraţia.

Soluţie cu oţet

Aceasta nu este prea gustoasă, dar este sută la sută naturală şi îţi curăţă dinţii fără a provoca daune. Ai nevoie de: 2 linguri de oţet, o lingură de sare şi aproximativ 100 ml apă. Se amestecă ingredientele şi se clăteşte gura cu această soluţie timp de câteva zile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod