Reguli Feng Shui de care să ții cont când îți construiești sau cumperi o casă

Reguli Feng Shui de care să ții cont când îți construiești sau cumperi o casă

Practica Feng Shui se bazează pe o tradiție veche de mii de ani, originară din China, care susține că pentru a avea o viață armonioasă, trebuie să canalizăm energia pozitivă Qi asupra noastră.
Iar amenajarea locuinței astfel încât să beneficiem de această energie pozitivă este esențială. 

Din punct de vedere al Feng Shui, evaluarea unei locuințe se face întâi de la exterior la interior, deoarece formele exterioare pot afecta negativ sau pozitiv locatarii. 

Măsurătorile încep întotdeauna din exteriorul casei, deoarece în acest fel putem observa dacă în jurul locației se află clădiri și străzi, piloni, stâlpi de înaltă tensiune, colțuri ascuțite etc. Pentru ca o locuința să beneficieze de un Qi pozitiv, prezența „muntelui și a apei” este esențială. În traducere „muntele” guvernează relațiile și sănătatea în timp ce „apa” guvernează bogăția.
Formele exterioare sunt munți, dealuri, ape, dar într-un oraș, acestea sunt clădirile și străzile. Nu sunt indicate construcțiile în zonele plane, fără drumuri, dealuri și ape pentru că în astfel de situații Qi-ul nu se poate acumula. În Feng Shui o locuința va avea parte de stabilitate și de un Qi bun dacă primește sprijin din față, spate, din stânga și dreapta clădirii
”, explică expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian.

Cum să ne alegem terenul casei pentru un Feng Shui corect?

Totodată, specialistul Feng Shui consideră că forma terenului pe care construim o casă are un impact major asupra locatarilor, pentru că ne poate da indicii importante privind fluxul qi-ului și prin urmare modul în care locatarii vor fi influențați.

Terenul cu formă pătrată sugerează stabilitatea și este formă ideală pe care se poate construi orice locuința.
Terenul în formă de dreptunghi este iarăși o alegere bună pentru construirea casei, qi-ul își găsește echilibrul atâta timp cât terenul nu este foarte strâmt.

Terenul cu formă triunghiulară nu este un teren favorabil, deoarce Qi-ul devine dezechilibrat și vor fi afectați anumiți membri ai familiei. Terenul și locuințele în formă de L nu sunt recomandate, pentru că Qi-ul  va fi, de asemenea, dezechilibrat, deci nefavorabil.

Alte lucruri de evitat atunci când ne cumpărăm sau construim o casă

O casă sau o clădire construită într-o intersecție în formă de T poate avea efecte negative, mai ales dacă traficul este foarte intens. Însă, dacă traficul este foarte redus, locatarii nu vor fi afectați.
Pentru a diminua efectele negative, se pot planta arbuști înalți care blochează accesul qi-ului către casă. 

“Drumurile foarte drepte se numesc „săgeţi otrăvite”. Acestea sunt tot cu efect negativ când drumul este orientat către intrarea principala din casă. Este o formațiune negativă și pentru a bloca qi-ul, se folosesc arbuști sau gard viu. O altă formațiune negativă sunt casele construite în zona cimitirelor. Pilonii și stâlpii foarte înalți sunt una dintre cele mai negative formațiuni în Feng Shui. Efectul negativ este maxim când se află în față intrării principale. Intersecțiile în formă de Y sunt mult mai periculoase decât cele în formă de T.
Efectul asupra locatarilor sunt: adulter, probleme în relații, scandaluri, boli cu transmisie sexuală etc
.”, consideră expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod