7 legume care te fac să miroși urât după ce le consumi

Nu există niciun dubiu că orice persoană ar trebui să mănânce cât mai multe legume. Mai ales că acestea ne oferă atât de multe beneficii pentru sănătate.
Însă ironia este că unele legume îți îmbunătățesc starea generală de sănătate, dar te fac să miroși urât după ce le consumi. Dacă nu vrei să miroși urât înainte de o întâlnire romantică, iată ce legume să eviți în ziua respectivă!

Sparanghelul


Este cunoscut faptul că după ce mănânci sparanghel, urina miroase ciudat, din cauza faptului că această legumă conține câțiva compuși organici care, atunci când sunt metabolizați de către organism, se transformă în amoniac și sulf. 

Usturoiul


În timp ce sparanghelul ofensează doar în intimitatea băii, usturoiul poate atrage atenția mult mai tare. Mirosurile înțepătoare ale usturoiului sunt cauzate de compușii de sulf din interiorul acestuia, care produc sulfură de metil alil în timpul metabolizării.
Compușii aceștia sunt eliminați și prin transpirație. Cea mai rea parte este că respirația urât mirositoare nu poate fi îndepărtată prin spălatul pe dinți.

Legumele crucifere


Legumele crucifere, printre care se numără varza, broccoli și varza de Bruxelles, sunt perfecte pentru stimularea digestiei, datorită aportului de fibre pe care îl aduc organismului. Acest beneficiu vine împreună cu un efect secundar mai puțin fericit - consumul legumelor crucifere provoacă flatulență. Acest lucru se întâmplă din cauza compușilor de sulf care se regăsesc în familia legumelor crucifere.

Alcoolul


Știm, alcoolul nu este o legumă. Însă băuturile pe care le consumi (bere, vodka, whisky, cidru) sunt făcute din plante și semințe.
Alcoolul poate avea două influențe distincte semnificative asupra mirosului tău. În momentul în care consumi o băutură alcoolică, alcoolul este metabolizat în acid acetic, care este eliminat prin pori, împreună cu restul de alcool rămas în fluxul sanguin. Dacă bei prea mult, vei avea un miros alcoolic neplăcut. Consumul excesiv de alcool duce și la deshidratare și posibil sforăit în timpul somnului. Iar sforăitul cu gura deschisă combinat cu deshidratarea rezultă o respirație urât mirositoare.

Curry-ul și chimenul


Aromele acestor condimente pătrund ușor în mâncare și același lucru se întâmplă și cu organismul tău. Pe de o parte, plantele aromatice și condimentele te fac să transpiri, îți îmbunătățesc metabolismul și te ajută să arzi calorii.
Pe de altă parte, atunci când sunt consumate prea des, vor începe să iasă prin transpirație.

Cafeaua


Boaba de cafea este, de fapt, sămânța unui fruct. Popularitatea sa este datorată conținutului de cofeină, care te ajută să te trezești și stimulează metabolismul. Are, în schimb, și un efect diuretic și este ușor acidă. În momentul în care bei prea multă cafea, s-ar putea să combini un nivel ridicat al metabolismului, care te face să transpiri, cu un stomac acid, care poate cauza flatulență, și cu deshidratarea care provoacă respirația urât mirositoare.

Fasolea


Boabele de fasole reprezintă o sursă importantă de fibre, care aduc beneficii digestiei și sănătății intestinelor, dar pot produce și gaze, precum dioxid de carbon, hidrogen, mentan și compuși de sulf, care s-ar putea să-ți țină și prietenii la distanță.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod