Alimente care arata ciudat

Alimente care arată ciudat, dar sunt extrem de gustoase. Merită să le încerci!

Nu poate nimeni să conteste faptul că stridiile nu arată ciudat! Şi fructul pasiunii are un aspect nu tocmai agreabil. Însă, ambele sunt extrem de gustoase!
Unele alimente au un aspect ciudat sau chiar dezgustător, însă acest lucru nu trebuie să te oprească din a le încerca. S-ar putea să descoperi că îţi place la nebunie acel aliment şi să simţi cum îţi "dansează" papilele gustative în momentul în care-l consumi.

Iată câteva alimente care arată ciudat, dar sunt extrem de gustoase şi merită să le încerci!


1. Stridiile

Consumate în stare crudă, cu un sos picant sau puţină lămâie, stridiile se numără printre alimentele cu aspect dezgustător, însă extrem de gustoase. Când le vezi cum arată şi te gândeşti la textura lor nu poţi să-ţi închipui cum ai putea vreodată să le mănânci.
Însă, nu degeaba sunt atât de apreciate şi consumate!


2. Brânza cu mucegai albastru

Arată ciudat şi nu îţi vine neapărat să o mănânci dacă nu îi cunoşti încă gustul. Nici la nivel olfactiv nu te va atrage foarte mult, însă odată ce ai gustat-o nu mai poţi renunţa la ea. Pentru unii e dragoste la prima degustare, în timp ce alţii au nevoie de mai multe încercări, însă iubitorii de brânzeturi cu siguranţă vor ajunge să-i aprecieze foarte mult gustul puternic. Alături de un vin bun, boabe de struguri, prosciutto şi pere vei descoperi adevărata ei aromă.



3. Fructul pasiunii

Are un aspect foarte ciudat şi gelatinos care nu este deloc apetisant. Însă, gustul acelor seminţe gelatinoase este de-a dreptul inegalabil şi nu degeaba a ajuns un fruct extrem de apreciat în întreaga lume. De asemenea, acest fruct aduce şi o mulţime de beneficii pentru sănătate, fiind bogat în potasiu, un mineral esenţial pentru sănătatea inimii, vitaminele C şi A, precum şi multe fibre. Merită să treci peste aspectul lui nu tocmai apetisant şi să-l încerci, deoarece vei deveni dependentă de aroma lui!


4. Trufele

Din moment ce bucătarii celebri le laudă atât de mult şi sunt folosite în restaurantele de lux, chiar dacă arată extrem de dubios se pare că trufele au o aromă specială şi care transformă complet preparatul la care le foloseşti. Dacă ne uităm la aspectul lor bizar nu ai zice că e mare lucru de ele, însă cunoscătorii le-au catalogat ca aliment de lux.
Au un preţ ridicat şi sunt folosite în cantităţi mici pentru a conferi un plus de savoare unui preparat.


5. Caviarul

Când vezi acele bobiţe negre nu poţi să le găseşti apetisante, însă caviarul este considerat aurul negru al gastronomiei mondiale. Dacă treci peste aspectul său foarte ciudat, merită să-l încerci când ai ocazia. Se spune că persoanele care adoră somonul afumat vor aprecia gustul caviarului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod