6 băuturi care ameliorează artrita

Dacă ai putea bea ceva bun și să reduci în același timp simptomele artritei fără efecte secundare nu ai profita de ocazie? Descoperă ce băuturi combat inflamațiile și reduc intensitatea durerilor. Vei preveni și bolile cardiace, hipertensiunea și diabetul.
Există tendința de a trece cu vederea rolul important pe care îl pot avea alimentele în reducerea durerii provocate de inflamațiile caracteristice în cazul unui diagnostic de artrită. Ceea ce bei este la fel de important ca și preparatele pe care le alegi. Pentru început trebuie să știi că un nivel optim al hidratării este esențial pentru a menține sănătatea articulațiilor și a favoriza circulația normală a sângelui.
Contează foarte mult să știi ce băuturi să alegi pentru a putea controla felul în care te simți în timp ce savurezi o variantă aromată și utilă pentru tot organismul.

 
Iată pentru ce băuturi ar trebui să optezi dacă ai artrită:

 
1. Vinul roșu

Credeai că alcoolul este complet interzis? În niciun caz. Vinul roșu este benefic pentru persoanele care suferă de artrită.
Această băutură conține resveratrol, care are un efect antiinflamator intens. 1-2 pahare de vin roșu consumate de 2-3 ori pe săptămână vor reduce riscul de osteoartrită și artrită reumatoidă, diminuând și durerile în cazul în care aceste afecțiuni s-au manifestat deja.
Trebuie să ai grijă să nu depășești cantitatea recomandată pentru că un exces de alcool va agrava inflamațiile și te va deshidrata. Bea și apă după fiecare pahar de vin roșu pentru a evita efectele nedorite. În cazul în care nu-ți place vinul roșu poți obține beneficii similare consumând o porție de struguri roșii în fiecare zi.

 
2. Apa

Deși nu pare o băutură cu proprietăți speciale, să știi că și apa te poate ajuta să te simți mai bine. Organismul este constituit în proporție de 70% din apă, iar acest lichid este necesar pentru realizarea tuturor funcțiilor vitale.
Dacă nu bei destulă apă corpul nu va elimina toxinele în mod eficient, iar acest lucru poate alimenta inflamațiile. Apa creează o susținere și pentru articulații, facilitând libertatea de mișcare. Încearcă să bei aproximativ 2 litri de apă pe zi pentru a furniza organismului hidratarea utilă de care are nevoie.

 
3. Sucul de vișine

Probabil că medicul tău ți-a recomandat deja să eviți sucurile care conțin mult zahăr pentru a nu agrava inflamațiile și durerile. Există, însă, o excepție. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că sucul de vișine reduce simptomele osteoartritei și ale gutei.
Poți consuma și vișinele simple pentru că vor avea un efect la fel de util ca și sucul. În plus, vor îmbunătăți aspectul pielii.

 
4. Smoothie-urile

Soluția simplă pentru a transforma fructele în băuturi fără să consumi zaharuri concentrate este să prepari smoothie-uri. Sunt mai sănătoase decât sucurile pentru că includ și fibrele din fructe.
Profită de ocazie pentru a include și legume pentru că aroma dulce le va deghiza gustul. Poți adăuga iaurt sau kefir în smoothie-uri pentru a le face mai consistente și a-ți proteja articulațiile. Probioticele pe care le conțin te vor face să te miști mai ușor, iar durerile vor apărea mult mai rar.

 
5. Cafeaua

Există încă dezbateri legate de cafea, dar dacă deja o bei nu ai motive să renunți la ea. Un consum moderat de cafea te ajută să previi guta, dar rezultatele pentru osteoartrită nu sunt concludente. Cafeaua conține polifenoli, antioxidanții care luptă eficient împotriva inflamațiilor. Dacă îți place cafeaua o poți savura în continuare, dar nu depăși 1-2 cești pe zi. Riscurile apar după 4 cești.

 
6. Ceaiul

Are o reputație foarte bună în rândul nutriționiștilor. Pentru a obține doza necesară de polifenoli care combat inflamațiile poți opta pentru ceai negru, verde sau alb.
Dacă îl consumi în mod special pentru artrită  trebuie să știi că pe primul loc se situează ceaiul verde, urmat de ceaiul alb.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod