Îți este frică de ideea de a fi însărcinată și de a face un copil? Nu ar trebui

Este normal să fii speriată de ideea de a fi însărcinată și de a face un copil.
Ai aflat recent că ești însărcinată, iar viața ta se învârte acum în jurul hainelor pentru copii, jucăriilor pentru bebeluși, numelor de bebeluși, modalităților de a proteja copiii de locurile periculoase din casă, sfaturilor pentru părinți și grijei pentru un copil atunci când încerci să îți revii după naștere. Este ușor de înțeles de ce te poate copleși tot acest proces. Dar dacă ești speriată de sarcină sau dacă gândul sarcinii te stresează în general, adu-ți aminte să inspiri și să expiri, să citești aceste motive pentru a te simți mai bine și pentru a te bucura de sarcină și de viitorul membru al familiei tale!

Motivele pentru care nu ar trebui să îți fie frică de ideea de rămâne însărcinată și de a face un copil


1. Nu ești singură


În fiecare zi se nasc copii. Cu alte cuvinte, te poți întâlni cu alte mame în mediul online, în grupuri de asistență sau în alte locuri.
Alte femei care sunt însărcinate probabil că au aceleași temeri și visuri pe care le ai tu și le-ar plăcea compania ta la fel de mult cum ți-ar plăcea și ție compania lor. Este util să ai pe cineva care înțelege experiența prin care treci, nu doar din punct de vedere intelectual. În plus, îți poți face o prietenă pe viață. Nu poți avea niciodată prea mulți oameni buni în viața ta.

2. Da, încă ești frumoasă


Femeile au de obicei o problemă cu acceptarea schimbărilor din corpul lor în timpul sarcinii, acestea putând să presupună că sunt mai puțin frumoase din cauza acestor schimbări. Nu te ajută prea mult faptul că îți este rău dimineața, că te doare spatele, că ai gleznele umflate sau multe alte efecte secundare ale sarcinii.
Însă sarcina nu face decât să te facă mai frumoasă decât ești deja. Părul devine mai des, unghiile mai puternice, iar pielea strălucitoare. Și există ceva incontestabil de atractiv când vine vorba de femeile însărcinate - puterea acestora. Au existat chiar studii care au analizat motivele pentru care bărbații sunt atât de atrași de femeile însărcinate.

3. Corpul tău este optimizat pentru sarcină


Se pot întâmpla și greșeli. Dar uterul tău a fost făcut pentru a ține copilul și pentru a-l proteja. Pielea ta a fost făcută pentru a se întinde. Sânii tăi au sarcina de a produce lapte. Corpul tău poate și te va ajuta să susții o sarcină.
Încearcă să te aliniezi mai mult nevoilor corpului tău pe parcursul sarcinii și dezvoltă o conexiune puternică minte-corp. S-ar putea să te ajute să meditezi, pentru a spori gradul de conștientizare a corpului, în același timp putând să te relaxezi. Există o varietate de aplicații și de cursuri care te pot ajuta să îți dai seama ce funcționează pentru tine.

4. Ai mai mult control decât crezi


Ia în mod deliberat decizii sănătoase cu privire la dieta, exercițiile și stilul tău de viață. Cu cât faci mai multe pentru a-ți stimula sănătatea, cu atât mai multe faci și pentru a preveni complicațiile care pot apărea într-o sarcină.
În cele din urmă, această sarcină este experiența ta, așa că este important să te asiguri că faci totul astfel încât să nu întâmpini probleme.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod