6 alimente care tratează tenul gras

Un ten neted și catifelat, fără imperfecțiuni sau un aspect gras pare uneori o misiune dificilă, care necesită multă atenție și grijă. În loc să te bazezi exclusiv pe cosmetice analizează și meniul pe care îl ai dacă vrei ca pielea ta să aibă un aspect sănătos și revitalizat.
Curățarea corectă, aplicarea loțiunii tonice și hidratarea pielii cu formule ușoare sunt gesturi utile pentru a avea o piele fermă și catifelată, dar când vine vorba de aspectul lucios, acnee sau alte probleme dermatologice contează foarte mult și ce consumi în fiecare zi.
Tenul tău devine gras când glandele sebacee produc mai mult sebum decât are nevoie pielea, putând cauza astuparea porilor, puncte negre și în cele din urmă coșurile inestetice. Nu este foarte simplu să ai grijă de tenul gras, dar să știi că nu este imposibil. Începe să-ți schimbi dieta chiar de astăzi pentru a vedea rezultatele dorite, fără să folosești cantități impresionante de pudră pentru a contra luciul feței.

 
Iată ce alimente sunt benefice pentru tenul gras:

 
1. Cerealele integrale

Orezul brun, orzul, porumbul, ovăzul și meiul sunt bogate în fibre și susțin normalizarea digestiei. Consumă aceste cereale de cel puțin două ori pe zi și vei vedea că producția de sebum se va diminua și nu vei mai străluci tot timpul.
Le poți utiliza la salate, amestecate cu lapte la micul dejun, la supe, ciorbe, sosuri, paste sau tocănițe.

 
2. Apa de cocos

Poate nu ți se pare evident, dar hidratarea este foarte importantă pentru a menține aspectul mat al tenului. Dacă te-ai obișnuit să bei foarte des sucuri carbogazoase sau multe băuturi care au cafeină, este momentul să alegi alte lichide pentru a te hidrata. Cafeina și acidul din băuturi nu vor face decât să accentueze uscarea pielii, ceea ce va favoriza producția de sebum. 
Apa de cocos este o sursă foarte bună de vitamina C, care poate regla cantitatea de sebum și dă un aspect luminos tenului. Bea apă de cocos în fiecare zi pentru a menține pielea suplă și hidratată, prevenind coșurile, cicatricile și petele pigmentare. Apa de cocos este ideală după antrenamentele solicitante sau în cursul după-amiezii, când ai puea fi tentat să apelezi la dulciuri pentru a elimina starea de oboseală sau apatie.

 
3. Bananele

Reprezintă o sursă excelentă de vitamina D și potasiu. Dacă le consumi zilnic bananele vor acționa rapid pentru a detoxifia întreg organismul și vor da un impuls util digestiei.
Aceste fructe minimizează aspectul porilor măriți și previn acumularea particulelor de praf sau a substanțelor poluante la suprafața pielii. Este recomandat să consumi o banană fie dimineața, exact după ce te-ai sculat sau seara, înainte de culcare. Ca beneficiu suplimentar te va ajuta să te relaxezi pentru a adormi mai ușor, iar în timpul zilei intensifică puterea de concentrare și previne migrenele.

 
4. Lămâile

Conțin foarte multă vitamina C și antioxidanți. Neutralizează efectul nociv al radicalilor liberi, previn ridurile, elimină coșurile, petele pigmentare și cicatricile. Lămâile absorb foarte bine sebumul de la nivelul feței, lăsând pielea fină și netedă. Poți fie să consumi sucul de la o jumătate de lămâie combinat cu un pahar de apă călduță în fiecare dimineață, pe stomacul gol, fie să tamponezi fața cu puțin suc de lămâie în fiecare zi, apoi să aplici o cremă hidratantă.
Nu va dura mult până vei vedea primele efecte, iar lămâile ar putea deveni preferatele tale în drumul spre o piele cu aspect întinerit și mat.

 
5. Ciocolata neagră

Da, ai citit bine! Ai voie să mănânci ciocolată când vrei să arăți impecabil. Condiția este să alegi numai ciocolata neagră, care este bogată în flavonoide, componentele antioxidante care previn deteriorarea pielii prin blocarea inflamațiilor. Ciocolata aromată are un rol important și în reglarea producției de sebum, iar dacă vei consuma 30g în fiecare zi vei observa o diminuare constantă a luciului feței, precum și o vindecare mai rapidă a coșurilor, care vor apărea din ce în ce mai rar.

 
6. Broccoli

Conține o combinație utilă de vitamina A și vitamina C, fiind o alegere inspirată atunci când vrei să ai din nou un ten mat fără să-l usuci cu produse astringente. Optează pentru această garnitură cel puțin de 4 ori pe săptămână și vei vedea că pielea ta va arăta mult mai sănătoasă, fără luciul care te deranjează constant.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod