6 alimente care accelerează îmbătrânirea pielii

Probabil știai că expunerea la soare, stresul și moștenirea genetică te pot face să arăți mai în vârstă decât ești dar te-ai gândit și la dietă? Există alimente care pot grăbi îmbătrânirea tenului. Află ce trebuie să consumi mai rar.
Meniul zilnic poate avea o influență asupra ritmului în care se reflectă îmbătrânirea pe chipul tău. Nu este suficient să cumperi produse avansate de îngrijire, ci este esențial să înveți ce tip de preparate trebuie să eviți pentru a avea mereu un ten cu aspect neted și radiant.

 
Iată care sunt alimentele care grăbesc îmbătrânirea pielii:

 
1. Produsele de patiserie

Grăsimile trans sunt dăunătoare pentru starea de sănătate și cresc riscul pentru numeroase afeciuni, dar pot influența negativ inclusiv felul în care arată pielea. Sunt adesea mascate ca uleiuri vegetale parțial hidrogenate și apar foarte des în compoziția produselor de patiserie. Este foarte important să citești cu atenție lista de ingrediente a produselor pe care le consumi pentru că de multe ori se află pe spatele produsului, în ideea că un consumator grăbit nu va mai sta să o analizeze.

 
2. Produsele lactate

Deși fiecare persoană este diferită, un procent destul de ridicat raportează accelerarea apariției semnelor de îmbătrânire ca urmare a consumului frecvent de produse lactate. Intoleranța la lactoză este unul dintre cele mai des întâlnite simptome, așa că este bine să ții un jurnal al alimentelor consumate și să îți notezi dacă observi că nu te simți bine sau ai alte reacții adverse după ce consumi produse lactate.
„Aceste produse pot cauza reacții cutanate negative cum ar fi eczema, psoriazisul, rozaceea sau petele roșii care se descuamează. De asemenea exacerbează afecțiunile dermatologice de care pacienții suferă deja. În majoritatea cazurilor aspectul pielii se îmbunătățește rapid ca urmare a eliminării lactatelor din meniu”, explică dr. Amy Shapiro, dermatolog.

 
3. Proteinele din alimentele cu multe grăsimi

Baconul, salamul și cârnații au poate un gust bun, dar conțin multe grăsimi saturate și au inclusiv urme de grăsimi trans. În momentul în care le consumi nivelul de colesterol și cel al lipidelor din sânge sunt afectate negative, contribuind la creșterea în greutate și agravarea inflamațiilor. Digerarea acestor alimente durează mai mult și necesită rezerve de energie, ceea ce elimină rezervele alocate pielii și menținerii hidratării tenului.

 
4. Alimentele foarte sărate

Puțină sare este necesară pentru funcționarea normală a organismului, dar dacă depășești limitele pielea ta va avea de suferit. Dacă alegi o cină bogată în alimente cu multă sare este foarte probabil să te trezești cu pungi sub ochi a doua zi și să observi o umflare la nivelul întregii fețe.
Aceste lucru se întâmplă pentru că un consum prea ridicat de sare favorizează retenția de apă. Din acest motiv trebuie să reduci cantitatea de sare începând cu ora 17 dacă vrei să ai un ten frumos și a doua zi. În cazul în care ai consumat deja prea multă sare este recomandat să bei mai multă apă pentru a neutraliza efectele negative asupra tenului. Prin stimularea urinării vei elimina și o parte din excesul de sodiu.

 
5. Alcoolul

Pentru a rămâne elastică și fermă pielea are nevoie de hidratare permanentă. Din acest motiv orice aliment sau băutură care elimină apa din pori te poate face să pari mai în vârstă decât în realitate. Dacă și adormi fără să te demachiezi, nu este deloc o surpriză că tenul tău arată îmbătrânit după o petrecere. În cadrul studiilor realizate s-a demonstrat că lipsa somnului și băuturile alcoolice au un efect dramatic asupra ridurilor și liniilor de expresie.
Într-o primă etapă alcoolul te face să-ți fie somn, dar ulterior va preveni somnul profund și liniștitor de care are nevoie tenul pentru a se reface. Una sau două băuturi alcoolice la o petrecere sunt acceptabile, dar dacă depășești această cantitate vei supune ficatul unui efort suplimentar, iar eliminarea toxinelor din organism va fi mult mai lentă.

 
6. Prăjelile

Poate au o aromă și o textură crocantă irezistibile, dar dacă ești în căutarea unui remediu pentru un ten impecabil, prăjelile trebuie să dispară rapid din meniul tău. Au un conținut foarte scăzut de nutrienți, iar uleiul în care sunt preparate conține grăsimi trans. Favorizează creșterea în greutate, iar obezitatea este unul dintre factorii care pot deteriora aspectul tenului tău.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod