alimente creier

4 tipuri de alimente sănătoase care opresc îmbătrânirea creierului

Există câteva grupe de alimente care protejează creierul de procesul de îmbătrânire. Tot ce trebuie să faci este să le consumi constant.
Importanta legaturii dintre alimentatie si creier este recunoscuta in lumea stiintifica. Medicii spun ca nutritia sanatoasa pentru creier reprezinta o sursa-cheie a energiei mentale si ne ajuta sa evitam senzatia de incetosare a mintii si sa prevenim multe boli. Un studiu nou, publicat in The Journal of Nutrition, Health, and Aging, a identificat cele mai importante patru grupe de alimente care stopeaza imbatranirea creierului, produsa de inaintarea in varsta.
Alimentele care hranesc creierul

Cercetarea realizata pe un esantion de 9.000 de persoane de varsta medie din Canada a aratat ca oamenii care mananca mai putine fructe, legume, fructe cu coaja lemnoasa si leguminoase (fasole, linte si mazare) sunt mai expusi la declinul cognitiv.
Ceea ce inseamna ca fructele de padure, avocado, fasolea neagra si untul de arahide au o contributie insemnata la sanatatea creierului, relateaza Well+Good.

Cercetatorii au folosit ca etalon un indicator cognitiv cunoscut ca fluenta verbala – un test in care trebuie sa enumeri cat mai multe cuvinte posibil fara sa fie dintr-o anumita categorie. Persoanele singure, cele dezavantajate socio-economic si cele cu hipertensiune au, de asemenea, un risc mai mare de declin cognitiv.

Noul studiu confirma rezultatele cercetarilor anterioare despre nutritie si declinul cognitiv.
Cercetatorii stiau de mult timp, de exemplu, ca omega-3 din nuci ajuta memoria si abilitatile cognitive. Alte studii au aratat, de asemenea, ca fructele de padure intensifica activitatea din centrul creierului dedicat memoriei. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod