actorul Nick Cordero a murit

Actorul Nick Cordero a murit la doar 41 de ani din cauza coronavirusului

Nick Cordero, star de pe Broadway, a murit duminică după o luptă cruntă cu coronavirusul, a anunțat soția sa. Avea doar 41 de ani.

De când a fost diagnosticat la sfârșitul lunii martie cu ceea ce se credea inițial a fi pneumonie, actorul canadian a petrecut săptămâni întregi (peste 90 de zile) la terapie intensivă la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles. I s-a amputat piciorul drept, a pierdut peste 60 de kilograme și spera să primească un dublu transplant de plămâni.

Anunțul morții sale a fost făcut de soția sa, Amanda Kloots, instructoare de fitness și fostă dansatoare pe Broadway.  

"Dumnezeu are acum un alt înger în Rai", a scris Amanda pe Instagram.

"Soțul meu drag a murit în această dimineață. El a fost înconjurat de familie, care a cântat și s-a rugat în timp ce el a părăsit liniștit acest pământ".

Testat pozitiv pentru Covid-19 în martie, conform soției sale, Nick Cordero a trecut printr-o suferință cumplită din cauza complicațiilor și a dus o luptă extrem de dură în tot acest timp: a intrat în şoc septic în timp ce se afla în spital, a suferit două 'mini-AVC-uri' (n.r. accident vascular cerebral), precum şi complicaţii generate de blocaje ale vaselor sangvine.

Artistul a suferit o formă severă a bolii

Actorul a fost internat la sfârșitul lunii martie cu probleme de respirație și un diagnostic de pneumonie. După două teste pentru COVID-19 negative, al treilea a ieșit pozitiv. În mai puțin de două săptămâni, starea lui de sănătate s-a agravat galopant și a fost intubat. Din cauza unui cheag de sânge care îi bloca circulația, o complicație periculoasă a coronavirusului, lui Nick Cordero i-a fost amputat un picior în timp ce era ventilat mecanic. Ulterior, a suferit și alte complicații, printre care două atacuri cerebrale, septicemie, traheostomie, cheaguri de sânge și un implant de stimulator cardiac temporar.

Actorul Nick Cordero s-a trezit din comă în luna mai, însă starea lui de sănătate nu era deloc bună.

"Chiar și când închide ochii obosește. Medicii așteaptă să-și recapete puterile", mărturisea la acel moment soția sa, Amanda Kloots. „Plămânii lui Nick au fost puternic afectați. Arătau de parcă ar fi fumat timp de 50 de ani, atât de afectați erau”, a mai adăugat Amanda Kloots.

Citește și: Când va fi gata un vaccin pentru coronavirus: Răspunsul pe care îl caută toată omenirea


Cordero venise în L.A.

pentru a juca în Rock of Ages Hollywood. În 2014, actorul a fost nominalizat la premiile Tony pentru rolul din musicalul "Bullets Over Broadway" și a primit "World Theater and Outer Critics Circle Award".

6 Iulie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod