4 alimente care trebuie evitate la micul dejun. Cele mai bune opţiuni

Chiflele şi alte produse din făină albă rafinată nu sunt recomandate la masa de dimineaţă pentru că te vor lăsa fără pic de energie.
Studiile au arătat că persoanele care obişnuiesc să mănânce la micul dejun sunt mai sănătoase. Însă, nu toate alegerile pe care le facem la micul dejun sunt bune pentru sănătatea noastră. Unele alimente trebuie evitate, deoarece generează o creştere bruscă a glicemiei, după care te lasă fără energie, avertizează nutriţionistul Kristin Kirkpatrick, citat de publicaţia Huffington Post.

Iată ce alimente trebuie să eviţi la micul dejun:


Locul 1. Chiflele sau alte produse din făină albă rafinată

O chiflă obişnuită conţine aproximativ 500 de calorii şi este echivalentul a cinci felii de pâine, avertizează nutriţionistul. De aceea, chifla sau alte produse de panificaţie făcute din făină albă sunt cele mai proaste alegeri pe care le poţi face la micul dejun. Acestea au în compoziţia lor făină rafinată, lucru care generează o creştere bruscă a glicemiei, urmată de o scădere bruscă a nivelului de energie.



Locul 2. Laptele condensat sau diverse pudre pentru cafea

O cantitate mică de cafea naturală este benefică pentru organism, susţine nutriţionistul. Însă, majoritatea oamenilor preferă să-i altereze aceste calităţi benefice adăugând tot soiul de pudre sau variante de lapte condensat care au un conţinut ridicat de grăsimi trans (grăsimi rele pentru inimă).


Locul 3. Cerealele în toate culorile

Orice tip de cereale colorate şi cu o cantitate exagerată de zahăr trebuie evitate nu numai la micul dejun, ci în general, avertizează specialistul. Din cauza coloranţilor şi a cantităţii ridicate de zahăr, aceste cereale au fost asociate cu hiperactivitatea în cazul copiilor care le consumă cu regularitate.


Locul 4: Mezelurile procesate din comerţ

Au un conţinut exagerat de sare, pe lângă alte ingrediente necunoscute şi care au un efect dezastruos asupra organismului.



Cele mai bune opţiuni pentru micul dejun


Dacă te-ai decis să eviţi aceste alimente prezentate mai sus, nutriţionistul îţi recomandă câteva dintre cele mai bune opţiuni pentru masa de dimineaţă:

Ouăle
Au un conţinut ridicat de proteine, dar şi o multitudine de alţi nutrienţi care îmbunătăţesc memoria şi vederea. De asemenea, consumându-le la micul dejun asigură o senzaţie lungă de saţietate şi te împiedică să faci alegeri nesănătoase.

Bananele
O banană conţine 422 de miligrame de potasiu şi niciun gram de sare, susţine nutriţionistul. Astfel că, această combinaţie este cea mai potrivită pentru a regla tensiunea arterială. Pentru a contracara efectele consumului exagerat de sare este esenţial să introducem în dietă alimente bogate în potasiu, susţine expertul.

Grepfrutul
Are un conţinut ridicat de vitamina C, potasiu şi fibre.
De asemenea, consumând o jumătate de grepfrut la micul dejun poţi să slăbeşti mai uşor, deoarece intensifică arderea grăsimilor.

Fructele de pădure
Asigură antioxidanţi, fibre şi vitamina C, dar fără să aducă un număr ridicat de calorii. Alege fructele pentru gustările dintre mesele principale.

Iaurtul grecesc
Conţine proteine şi calciu, însă este de preferat să îl alegi pe cel simplu. Dacă pofteşti la iaurtul cu fructe, optează pentru un iaurt simplu pe care să-l amesteci cu fructe proaspete.

Ceaiul negru, verde, alb sau cafeaua simplă
Aceste tipuri de ceai sunt recunoscute pentru proprietăţile antiinflamatorii, dar şi pentru protecţia pe care o oferă împotriva cancerului, diabetului şi a bolilor de inimă. Consumă-le cu regularitate, însă este de preferat să nu le îndulceşti.
Poţi să optezi pentru o jumătate de linguriţă de miere de albine naturală. De asemenea, cafeaua neagră simplă aduce beneficii pentru memorie, dar şi pentru inimă atunci când este consumată în cantităţi moderate.

Terciul de ovăz, quinoa, amarant
Asigură un conţinut mare de fibre care menţin senzaţia de saţietate şi ajută la scăderea nivelului de colesterol rău. Pune peste terci câteva felii de banane, unt de arahide/migdale şi câteva nuci pentru a obţine o combinaţie perfectă de proteine, carbohidraţi şi grăsimi sănătoase.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 3 Feb 2014, 09:35
    De ce sa nu trai mai bine?

    Doar pt ca inainte era totul limitat, cu celebra "paine pe cartela", nu inseamna ca acum trebuie sa ne batem joc de vietile noastre. Nu sunt fite, dar din moment ce avem posibilitatea sa facem ceva pt corpul nostru si sa traim mai bine, de ce sa nu o facem? Sunt nist sfaturi simple, care ne pot imbunatati vietile.

    0
    0

  • Carmen pe 29 Ian 2014, 12:11
    Raspuns petru Ionela!

    Draga Ionela, nu putem sa uitam fatalele "cartele" dar inainte de aceasta perioadam mancat foarte natural!!! Daca esti tanara intreaba-ti parintii!

    1
    0

  • Ionela pe 29 Ian 2014, 10:08
    Fite de fite!

    Ati uitat de vremurile cand umblati cu cartela dupa paine, lapte, ulei.... Atunci nu stiati de iaurt grecesc si de cereale integrale sau alte bazaconii. Si parca nici vocalele, in speta E-ul, nu va speriau atat de tare. Eh fugaces temporis...

    2
    2

  • Ionica pe 28 Ian 2014, 16:50
    coment

    eu tin sa va multumesc mult pt.sfaturile faomoase imi plac ideile si sint adevarate MULTUMESC

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod