Frumusețea ta: 6 probleme ale părului și soluțiile care le rezolvă

Fiecare dintre noi are câte o nemulțumire în ceea ce privește propria podoabă capilară. Ne dorim un păr sănătos, des și cât se poate de frumos, de aceea nu putem lăsa la voia întâmplării niciun detaliu.
Probleme precum electrizarea părului, mătreața sau vârfurile despicate ne afectează destul de des, de aceea trebuie să știm la ce remedii să apelăm de fiecare dată. Iată șase probleme des întâlnite ale părului și soluțiile împotriva lor:

Se electrizează

Cea mai bună metodă pntru a scăpa de electrizarea părului este să folosești o dată pe săptămână un șampon uscat. Acesta reduce sarcina electrică de la nivelul firelor de păr și previne senzația enervantă că părul tău se lipește de orice.

Se rupe

Aceasta este una dintre cele mai mari piedici care stă în calea unui păr frumos și sănătos. Ca să previi ruperea firelor de păr este necesar să faci câteva schimbări esențiale.
Pe lângă produsele de îngrijire absolut necesare, cum sunt balsamul, masca sau serul pentru vârfuri, va trebui să investești în fețe de pernă din satin sau bumbac satinat,  dar și într-o perie cu peri naturali.

Se usucă greu

Poate că ți se pare ciudat, dar adevărul este că părul degradat se usucă mult mai greu decât părul sănătos. Structura sa poroasă, care absorabe mai multă apă la fiecare spălare este vinovată pentru acest lucru. Iar ca sa-l remediezi, este necesar să renunți la tratamentele termice pentru o perioadă. Lasă-ți părul să se usuce în mod natural, din când în când, chiar dacă va dura mult timp și evită folosirea ondulatorului sau a plăcii.

Nu mai crește

Senzația că părul tău nu mai crește nu este uneori doar o senzație. Stilul tău de viață poate fi vinovat pentru acest lucru.
În perioadele foarte stresante, când ai o alimentație nesănătoasă sau ai probleme de sănătate, organismul tău își concentrează toate resursele pentru a remedia aceste probleme serioase, lăsând creșterea unghiilor sau a părului pe plan secund. De aceea, este necesar să te ocupi de starea ta generală per ansamblu, să mănânci sănătos și să te odihnești adecvat pentru a avea iar un păr sănătos.

Este subțiat

Părul foarte fin este adesea o moștenire genetică pe care nu o poți combate. Dar dacă înainte părul tău era suficient de gros și sănătos și devine treptat din ce în ce mai subțire, este necesar să acționezi.
Iar cea mai bună soluție este adoptarea unei alimentații cât mai sănătoase. De asemenea, poți apela și la suplimentele special concepute pentru revigorarea creșterii părului.

Ai mătreață

Mătreața poate fi cauzată de uscarea excesivă a scalpului, de excesul de sebum, spălarea prea rară pe cap sau de prezența unei ciuperci numite Malassezia. Dacă primele trei cauze pot fi remediate prin îngrijire adecvată și alegerea unor produse special concepute, prezența ciupercii poate fi tratată numai sub supravegherea unui medic dermatolog.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod