paste cu pește

3 rețete de paste cu pește și fructe de mare

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
Apetisante și ușor de preparat, pastele cu pește sau cu fructe de mare sunt perfecte pentru masa de prânz sau pentru cină. Iată trei rețete simple din care să te inspiri!
Pastele și pește sau fructele de mare au o savoare aparte. Italienii știu cum să le îmbine, iar rețetele lor sunt irezistibile.  

Salată de paste cu ton și porumb


1 cană cu paste
1 conservă de ton
1/4 ceapă roșie tocată mărunt
1/2 ardei roșu tocat mărunt
un pumn cu boabe de porumb
1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
pătrunjel proaspăt
roșii tocate mărunt (opțional)
parmezan răzuit
sare și piper

Fierbe pastele în apă cu sare, apoi le scurgi le pui într-un castron.
Adaugă celelalte ingrediente și amestecă bine ca să se infuzeze toate aromele. La final, răzuiește parmezanul și stropește pastele cu puțin ulei de măsline extravirgin.



Tortellini tricolore cu somon


350 g tortellini tricolore
2 linguri ulei
2 fileuri de somon de câte 175 g fiecare
200 ml smântână dulce
150 ml vin alb sec
suc de 1/2 lămâie
3 linguri de mărar proaspăt tocat

Fierbe pastele în apa clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Încinge uleiul și prăjește fileurile de somon, timp de 3 minute, pe fiecare parte. Presară sare și piper, apoi îndepărtează pielița și desfă carnea în bucăți, cu ajutorul unei furculițe.
Prepară un sos din smântână, vin, la care adaugi sucul unei jumătăți de lămâie. Fierbe la foc mic timp de două minute. Scurge pastele și toarnă sosul deasupra. Amestecă cu somonul și presară mărarul proaspăt.



Paste cu fructe de mare


Pentru două persoane:
paste (250-300 gr)
fructe de mare (400 gr.)
3-4 căței de usturoi
2 roșii
o ceașcă de suc de roșii
sare, piper, busuioc
oregano ulei de măsline

Fructele de mare se pun la fiert și se lasă să clocotească cam trei minute.
Sosul se pregătește astfel: într-o tigaie de teflon punem usturoiul tăiat feliuțe la călit în puțin ulei de măsline, amestecând cu o lingură de lemn.
Apoi, peste usturoi adăugăm roșiile tăiate cubulețe, sarea și piperul și lăsăm să fiarbă trei minute în zeama de roșii. Adăugăm sucul de roșii, apa, busuiocul și oregano și lăsăm să mai fiarbă până scade la consistența dorită. La final, adăugăm în sos și fructele de mare gata fierte și le lăsăm să clocotească. Peste pastele fierte în apă cu sare se toarnă fructele de mare în sosul de roșii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod