ingrediente

3 ingrediente ignorate pe care trebuie să le consumi: Au cei mai buni nutrienți

Evită rutina din dieta ta cu trei superalimente bogate în proteine, vitamine și omega-3, recomandate de o nutriționistă!
Exista acum atat de multe resurse de informare pe subiecte de interes precum legatura dintre creier si flora intestinala, calitatea hranei si beneficiile dietei vegetariene, incat ar trebui sa ne fie mai usor sa alegem produsele sanatoase si sa avem o dieta echilibrata. Si totusi, constatam in fiecare zi ca nu-i chiar atat de simplu.

Nutritionista Desiree Nielsen trateaza pacienti cu afectiuni digestive cronice si boli inflamatorii, avand o abordare mai practica. Ea admite ca nutritia functionala este cruciala pentru sanatate, dar spune ca aceasta nu trebuie sa devina o rutina plictisitoare.

„Vreau ca oamenii sa se distreze”, a spus ea in episodul de saptamana trecuta al podcastului gazduit de platforma Mind Body Green.
Nielsen a vorbit despre subiecte precum inflamatiile si sanatatea intestinelor, despre cum sa-ti creezi o dieta care sa contina mai multe plante si despre rolul pe care anxietatea il poate avea in declansarea problemelor digestive.

Explicand viziunea asupra alimentatiei pe care o urmeaza, nutritionista a amintit cateva ingrediente neobisnuite pe care le trece periodic pe lista de cumparaturi. Iata care sunt cele trei alimente pe care ea le recomanda pentru ca iti furnizeaza cei mai buni nutrienti si te ajuta sa-ti diversifici dieta!

1.
Cicoarea rosie


Cand vine vorba despre cele mai bune produse vegetale, Nielsen nu se limiteaza la recomandarile tipice – kale, spanac si broccoli. Desi si acestea sunt incredibil de bogate in nutrienti, ai nevoie de mai multa diversitate in farfurie.

Nielsen iti recomanda sa adaugi cu incredere cicoarea rosie in salatele pe care le consumi. „Are un gust care lipseste in dieta noastra, in favoarea alimentelor hiper-sarate si hiper-dulci, si chiar echilibreaza digestia”, a spus ea.

Nutritionista ne indeamna sa schimbam regulat produsele vegatale, iar cicoarea rosie sau radicchio, cum i se mai spune, reprezinta ingredientul perfect pentru a amesteca aromele dintr-o salata fara sa sacrificam nutrientii esentiali.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod