Yoga, un bun exercitiu pentru tonifierea muschilor

Cuvantul "yoga" semnifica uniune. Si mai precis legatura corpului cu mintea si sufletul.
Yoga nu este numai un exercitiu fizic, ci trateaza absolut comportamentul mental si corporal, care serveste la dezvoltarea si la capacitatea de a observa prezentul. Trebuie sa-ti concentrezi activitatea mentala si sa-ti controlezi profund respiratia, acest lucru calmeaza mintea si tonifica corpul.

Toata lumea poate practica yoga, in orice loc si la orice varsta. Cel mai usor mod de a incepe sa parctici yoga este cu siguranta un curs profesional....


Fizic:

*Intareste si tonifica muschii.
*Imbunatateste sistemul nervos si endocrin.
*Reduce tulburarile digestive si insuficienta respiratorie.
*Imbunatateste functia cardiaca


Psihologic:


Relaxeaza corpul si spiritul
Alunga oboseala
Canalizeaza emotiile si durerea.


Exercitii pentru incepatori:


Pozitia lotus: asezat in fund, cu picioarele incrucisate, spatele drept, barbia usor ridicata, privirea inainte, mainile impreunata in dreptul pieptului.

Concentreaza-te asupra respiratiei. Inspira lung si cat de lent poti. Cand ai ajuns la limita maxima, mai pastreaza, cateva secunde aerul in piept. Da apoi drumul aerului, la fel de lent. Cand simti ca ai expirat tot aerul, forteaza inca un pic iesirea, cu o tuse usoara. Reia apoi, la fel de lent, urmarind inspiratia si expiratia, de cateva ori.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • TATIANA pe 22 Sep 2007, 00:48
    E MINUNAT SA FACI YOGA !

    RECOMAND TUTUROR CARE AU POSIBILITATEA SA INCEAPA IMEDIAT SA PRACTICE YOGA. AM FACUT CU INTRERUPERI CAM 1 1/2 AN, DIN PACATE AM INTRERUPT. S-A SIMTIT IMEDIAT ATAT FIZIC CAT SI PSIHIC. DUPA 50MIN. DE YOGA TE ASTEAPTA O ZI EXTRAORDINARA, SIMTI CA ESTI IMPLINIT, E O SENZATIE GROZAVA DE BINE!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod