Ionela Tarlea alearga "intr-un picior"

Ionela Tarlea, un nume de referinta al atletismului romanesc. La cei 31 de ani pe care i-a implinit in februarie, valceanca are o carte de vizita impresionanta: campioana mondiala la Maebashi, medaliata cu aur la Europenele de la Munchen si vicecampioana olimpica la Atena. Dupa mai multe interventii chirurgicale, Ionela a decis sa nu renunte la visul sau si a reusit sa treaca cu bine peste toate "piedicile"

Ionela Tarlea alearga "intr-un picior"

Ionela Tarlea,  un nume de referinta al atletismului romanesc. La cei 31 de ani pe care i-a implinit in februarie, valceanca are o carte de vizita impresionanta: campioana mondiala la Maebashi, medaliata cu aur la Europenele de la Munchen si vicecampioana olimpica la Atena. Dupa mai multe interventii chirurgicale, Ionela a decis sa nu renunte la visul sau si a reusit sa treaca cu bine peste toate "piedicile" vietii.

Foto: Vista Mareste
Ionela Tarlea
atleta (31 ani)


Ionela a inceput sa cocheteze cu atletismul dintr-o intamplare. Intr-o zi, in timp ce isi insotea mama la un salon de infrumusetare, ea a fost remarcata de antrenoarea Viorica Enescu. Vazand-o cat este de zglobie, aceasta i-a propus sa vina pe stadion pentru a-si consuma energia.

Aceasta intalnire a fost decisiva, fiindca Ionela era hotarata sa se dedice patinajului artistic, sport care constituie si acum a doua pasiune a atletei.

"A doua zi, m-am dus la stadion. Pentru doua zile am fost insotita si de sora mea, insa ea a renuntat. Nu i-a placut, i s-a parut prea greu. Eu am fost mai ambitioasa", spune Ionela. Destinul i-a pus, de-a lungul timpului, diverse piedici. Luptatoare din fire le-a depasit una dupa alta.

"Parca era un facut, cum se apropiau Mondialele in aer liber, ma accidentam.
Din cauza sportului, aveam uzura la tendoanele ahiliene. Am suportat trei interventii chirurgicale. Si nu a fost doar atat. Cea mai grava problema am avut-o la ligamentele maleole, dupa ce am cazut la un antrenament. Am fost nevoita sa stau 6 luni pe bara, iar 1 luna am stat in gips din cauza operatiei", a afirmat atleta.

Pentru gloria sportiva, Ionela si-a sacrificat chiar casnicia. Pe Daniel Manolache, un roman stabilit in Canada, l-a cunoscut in timpul Campionatelor Mondiale de la Edmonton din 2001.
A fost dragoste la prima vedere. Trei ani mai tarziu cei doi spuneau "Da"
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Larisa pe 26 Iul 2009, 20:05

    Ce mai pot spune?..Un adevarat model de ambitie si devotament fata de ceea ce ii place.Viata de sportiv este foarte grea.Putini oameni pot intelege ca trebuia sa mergi la antrenament si ca dupa aceea trebuie sa te odihnesti,nu sa mergi in parc sau ca trebuie sa te culci la o anumita ora;)..ff multi copii sunt talentati ,dar daca nu au putere de caracter nu mai pot face fata si se lasa..Asa ca palaria jos pt. Ionela Tarlea care este in continuare modelul oricarui atlet/a prin forta ei de a trece peste toate:).

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod