Noul test depisteaza Chlamydia in 30 de minute

Noul test pentru depistarea infectiei cu transmitere sexuala chlamydia iti pune diagnosticul intr-o jumatate de ora, sustin expertii care l-au dezvoltat.
Foloseste pentru analiza secretiile vaginale, mai degraba decat cele cervicale, si care sunt mai usor de colectat si de doua ori mai exacte, este de parere dr. Helen Lee de la Universitatea Cambridge, coordonatorul studiului.

Chlamydia este o infectie care se transmite pe cale sexuala, iar netratata poate genera complicatii precum boala inflamatorie pelvina, sarcina extrauterina si infertilitate. Mai mult de 70% dintre femeile infectate nu prezinta simptome.

In experimentele efectuate, noul test rapid pentru chlamydia a detectat infectia in cazul a 4 din cele 5 femei infectate, fara sa manifeste niciun simptom.

"Rapiditatea testului inseamna ca noi putem oferi o strategie de testare si un tratament imediat pentru pacient, reducand drastic riscul complicatiilor si prevenind transmiterea infectiei", afirma coordonatorul studiului.

Acest test va fi lansat anul viitor pe piata farmaceutica.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucia pe 6 Dec 2007, 00:39
    Test chlamydia

    Multumim pentru vestea lansarii acestui test. De cand aparitia pe piata si a altor teste de depistare a: helicobacter pylori, polipilor intestinali, de masurarea colesterolului, glicemiei etc.?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod