Interviu cu Valentin Bosioc: „Trebuie să existe un echilibru între alimentaţie, odihnă şi antrenament“

Valentin Bosioc este campion internaţional la Musculemania Paris şi vicecampion naţional la culturism clasic. Este instructor de fitness, antrenor personal şi tehnician nutriţionist cu acreditări recunoscute pe plan naţional şi internaţional.
A lucrat cu multe persoane publice din România şi din afară ţării. Este îndrăgostit de sport încă din copilărie şi a ajuns să transforme un hobby în stil de viaţă şi meserie.

Mai jos regăsiţi un interviu acordat de Valentin Bosioc cititoarelor eva.ro, cu sfaturi despre sport, slăbit şi stil de viaţă sănătos!


Care consideri că este cel mai bun antrenament pentru o persoană care îşi doreşte să slăbească? Cu ce ar trebui să înceapă?
Nu cred că există  "cel mai bun antrenament". O persoană care vrea să slăbească, trebuie să se gândească întâi la sănătate, deci trebuie să îşi seteze obiective pe termen lung, să se gândească la stil de viaţă, nu la extreme.
Trebuie să existe un echilibru între alimentaţie, odihnă şi antrenament. Antrenamentul trebuie să fie şi cu propria greutate a corpului şi cu greutăţi şi cardiovascular. Evident, personalizat şi aranjat aşa cum trebuie. Antrenamentul cel mai bun este acel antrenament făcut cu cap, personalizat pentru obiectivele fiecăruia. Sigur, internetul e plin de programe şi antrenamente general valabile, însă ele nu pot fi încadrate în categoria "cel mai bun antrenament".


Care ar fi cele mai potrivite alegeri alimentare înainte şi după un antrenament?
Şi aici e discutabil, alimentaţia e cel mai indicat să fie personalizată.
Dar, general valabil: proteina nu trebuie să lipsească nici înainte de antrenament şi nici după. Aş recomanda şi o cantitate mică de carbohidraţi şi grăsimi bune înainte de antrenament, pentru energie. După antrenament putem merge pe proteină pentru refacere.


Ce greşeli poţi să faci în sport şi care te pot împiedica să slăbeşti?
Sunt foarte multe greşeli care se pot face extrem de uşor. Unele pot fi alimentare (despre care am povestit într-un articol foarte vechi, dar încă de actualitate http://valentinbosioc.com/câteva-greşeli-care-te-menţin-grasă/), însă pot fi şi greşeli legate de antrenament.
Cele mai frecvente sunt săritul peste încălzire (care din punctul meu de vedere e obligatorie), prea puţin stretching (care e recomandat la finalul fiecărui antrenament) sau pur şi simplu alegerea unor greutăţi sau exerciţii nepotrivite, care pot duce la accidentări.


De ce este important să ai un antrenor personal atunci când vrei să slăbeşti?
Este foarte important să găseşti antrenorul personal potrivit. Unul din motive este exact evitarea greşelilor de mai sus. Un alt motiv este acela că un antrenor personal bun şi potrivit te poate ajuta să îţi îndeplineşti obiectivele, însă un antrenor personal excelent, îţi oferă rezultate pe viaţă.
Deci recomand alegerea unui antrenor personal, însă recomand de asemenea şi mare atenţie în alegerea lui, cunosc foarte multe cazuri de malpraxis, ele există şi în acest domeniu, chiar dacă nu sunt atât de publice :). Deci ALEGE ANTRENORUL PERSONAL POTRIVIT! E important să lucrezi cu un antrenor personal care să te ajute să îţi îndeplineşti obiectivele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod