Florin Neby, antrenorul de fitness de la "Neatza cu Răzvan şi Dani", te învaţă să slăbeşti

Florin Neby, antrenorul de fitness pe care îl ştii de la "Neatza cu Răzvan şi Dani", îţi oferă informaţii preţioase care te ajută să scapi de kilogramele în plus şi să obţii corpul la care visezi.
Florin Neby, antrenorul de fitness pe care îl ştii de la "Neatza cu Răzvan şi Dani", îţi oferă informaţii preţioase care te ajută să scapi de kilogramele în plus şi să obţii corpul la care visezi.

Descoperă sfaturile fostului sportiv de performanţă şi începe acum să ai grijă de corpul tău!

Când este cel mai bine să facem exerciţii că să scăpăm de kilogramele în plus?


Pentru că cele mai intense arderi le avem dimineaţa, în general recomand ca în prima parte a zilei să ne facem antrenamentul, asta pentru că prin mişcarea pe care o facem, susţinem organismul în momentul lui de activitate maximă iar rezultatele pot apărea mai rapid. Nu este o crimă în schimb dacă nu ajungem să ne facem exerciţiile din diverse motive dimineaţa, ele pot fi făcute fără probleme şi la prânz sau seara, până la urmă contează să facem mişcarea şi să avem o continuitate. Atenţie la antrenamentele cardio seara, din pricina pulsului şi a alertei în care intră organismul după acest tip de mişcare. Timp de câteva ore corpul nu va putea intra în repaus total, deci nu vei putea dormi.

Cum poate un om "leneş" să se apuce de sport? Cum ar trebui să înceapă?


Se spune că nu există om care să nu fie făcut pentru a face sport şi asta pentru că Cel de Sus a făcut corpul uman pentru a se mişca, el practic dacă face o pauză şi are o perioadă în care nu va face altceva decât să stea, începe să adune depozite de grăsime, să se formeze ţesut adipos şi celulită.
Pentru ca aceste persoane să reuşească să înceapă un anumit tip de mişcare trebuie mai întâi să se gândească ce le place să facă cel mai mult. Sportul înseamnă a juca şi tenis, sportul înseamnă a juca şi fotbal, baschet, a alergă în parc, a merge la sală sau la clase de aerobic. Nu toată lumea trebuie să facă sală pentru a ajunge la o formă îmbunătăţită a corpului. Iar pentru început trebuie să testeze cât mai multe moduri de activitate fizică. Dar tot timpul trebuie să existe îndrumare din partea unor specialişti, pentru a practica sportul respectiv corect şi eficient. Poţi simţi că lucrezi, dar rezultatele nu apar, tocmai pentru că nu este genul de antrenament de care ai nevoie pentru a-ţi atinge obiectivele. Iar aici pot veni în ajutorul tău specialiştii.

Care sunt cele mai eficiente tipuri de activităţi fizice?

Nu există cele mai eficiente tipuri de antrenament. Depinde de obiectivul fiecărei persoane. Dacă un om îşi doreşte să câştige în greutate, îi voi recomanda exerciţii libere cu greutăţi alternate de exerciţii la aparatele de fitness, dar şi mişcări cu greutatea corpului.
În ceea ce-i priveşte pe cei ce vor să slăbească, le-aş propune, indiferent de sex, să alterneze antrenamentele în sala de fitness cu cele de tonifiere la clasele de aerobic, dar şi două zile pe săptămână pe care să le dedice numai activităţii de tip cardio.

Ce ar trebui să facem în fiecare saptămână pentru a ne menţine în formă?


În primul rând să mâncăm corect sau mai bine spus să excludem alimente care conţin făină albă, zahăr, uleiuri arse sau grăsime animală. În paralel cu alimentaţia sănătoasă să adăugăm exerciţii care ne ajută la menţinerea condiţiei fizice. Pot fi exerciţii la sala, poate fi un meci de tenis de câmp sau fotbal, o alergare în parc într-un ritm susţinut.

Ce exerciţii sau activităţi fizice sunt ideale pentru eliminarea celulitei?

Sunt mai multe aspecte care trebuie menţionate în acest subiect. Eliminarea celulitei implică un proces lung de alimentaţie corectă, antrenamente cu greutăţi pentru a dezvolta masa musculară dar totodată şi antrenamente cardio care să elimine acele celule moarte dar şi ţesutul de grăsime care formează celulita.


În cât timp se pot obţine "pătrăţelele" pe abdomen?

Perioada de timp nu poate fi delimitată de nimeni şi asta pentru că avem organisme care reacţionează diferit, iar unii pot ajunge mai repede la o formă fizică de invidiat, iar alţii mai greu.
Eliminarea celulitei şi un abdomen tonifiat sunt puncte greu de atins, care nu se pot rezolva în 3 luni de zile dacă vorbim de un supraponderal sau o persoană ce are un surplus de 10-15 kilograme. Abdomenul cu pătrăţele înseamnă să ajungi la un procent de grăsime în corp extrem de scăzut, apoximativ de 5-7%, iar un om normal (mezomorf), fără probleme cu greutatea are un procent de 20% al grăsimilor în organism. Din aceste date rezultă că fără o alimentaţie corectă, un antrenament constant de 4, 5 ori pe săptămână şi o bine meritată odihnă, nu ai voie nici să visezi la pătrăţele.

Ce tip de aparate de fitness pentru acasă recomandaţi?


În cel mai rău caz, adică atunci când acea persoană chiar nu poate pleca din casă din diferite motive, recomand un aparat cardio (bandă sau bicicletă) şi accesorii, precum o saltea, gantere pe diferite greutăţi şi fitball-ul.
Recomand într-un mod insistent persoanelor care nu reuşesc să ajungă la sala exerciţiile ce pot fi făcute acasă. Sunt multe programe online care oferă rezultate foarte bune dacă sunt efectuate constant. Chiar şi eu am dezvoltat câteva programe care au avut şi au în continuare un feedback neaşteptat de bun.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pasztai zoltan pe 13 Feb 2013, 09:23
    Miscare si kinetoterapie profilactica

    O idee absolut de felicitat acest articol . E necesara pentru fiecare persoana sa faca zilnic ceva miscare , daca nu sport sau fittnes adica ridicare conditiie fizice atunci se indica kinetoterapia profilactica primara , secundara sau tertiara . va invitam sa faceti si acestea daca nu mai merge chiar sportul si organismul va fii mai sanatos si energetic incarcat . conf univ dr Zoltan Pasztai Universitatea din Oradea

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod