Antreneaza-ti tineretea

Care este imaginea pe care o construiesti atunci cand vrei sa intruchipezi o persoana intr-o stare excelenta? Un corp sanatos si bine proportionat? O atitudine care degaja energie? Un pas vioi, o tinuta dreapta si un aer care inspira incredere si entuziasm? Cum ai putea obtine si tu aceasta atitudine tinereasca si plina de energie?

Cercetarile moderne ne arata ca adevarata "Fantana a tineretii" este activitatea fizica regulata. Exercitiile de fitness te ajuta sa arati mai tanar(a) si sa ai o sanatate de invidiat. Iti mentine organismul in cea mai buna conditie si iti ofera energia si vitalitatea de care ai nevoie pentru a-ti urma toate interesele in viata. Acestea iti pot prelungi viata si probabil cel mai important lucru - iti pot imbunatati calitatea vietii.

1. Reduce riscul bolilor

Activitatea fizica regulata iti poate intari sistemul imunitar si te poate ajuta sa eviti sau sa depasesti mai repede starile de boala, cum ar fi racelile si alte afectiuni minore. De asemenea, te mai poate ajuta sa previi si in unele cazuri chiar sa vindeci multe afectiuni cronice asociate batranetii: artrita, presiune ridicata a sangelui, diabet, unele forme de cancer, osteoporoza si depresie.


Daca esti o persoana sedentara, iti vei pierde tonusul muschilor si puterea. Oasele tale isi vor pierde din densitate devenind fragile si predispuse fracturilor cauzate de osteoporoza. De asemenea, poti fi supraponderal(a), adaugand un stres in plus inimii tale si suportului structurii scheletice a organismului tau, in timp ce vei mari riscul bolilor de inima, presiunii arteriale ridicate si diabetului.

Exercitiile regulate te vor ajuta sa arzi grasimile, sa-ti formezi musculatura si sa-ti intaresti oasele. Daca muschii si oasele se afla intr-o stare buna, apasarea asupra sistemului cardiovascular, respirator si scheletic va fi micsorata. Eficienta activitatii inimii tale si a plamanilor se va imbunatati, iar energia pe care o foloseai inainte doar pentru mentinerea organismului, acum va fi folosita in toate activitatile zilnice. Adauga exercitii de flexibilitate la antrenamentul tau zilnic si iti poti recastiga macar o parte din elasticitatea corporala din tinerete prin cresterea in salturi a mobilitatii si printr-o serie de miscari.

2. Energizeaza-te

Cand vrem sa refacem tonusul musculaturii si sa ne intarim muschii, oboseala dispare in timp ce nivelul energetic este in crestere.
Exercitiile aerobice regulate imbunatatesc sanatatea inimii tale, a plamanilor si sistemului circulator. Un antrenament puternic iti poate imbunatati metabolismul si iti poate construi masa musculara. Rezultatul imediat este cresterea rezistentei si longevitatii care iti va permite sa te antrenezi mai mult si mai din greu in timp ce te vei bucura linistit(a) de activitatile zilnice fara stres sau tensiune.

3. Pastreaza-te in forma

Iti poti controla greutatea si iti poti mentine o alura tinereasca facand exercitii in mod regulat. Vei arde mai multe grasimi si, in timp, iti poti transforma masa de grasime in energie pura. De asemenea, iti vei imbunatati masa musculara. Avand o masa musculara mai buna, organismul tau va arde mai multe calorii si in timpul exercitiilor, dar si in timp ce te odihnesti. Cu putina cautare, vei descoperi care sunt exercitiile care ti se potrivesc pentru a-ti fortifia si modela anumite parti ale corpului tau. Nu uita sa mentii un antrenament echilibrat astfel incat sa nu suprasoliciti doar un anumit grup de muschi. Cu cat iti vei modela si fortifia mai bine masa musculara, cu atat acestia vor fi mai capabili sa-ti sustina coloana vertebrala, un factor cheie pentru o postura corecta.
Intinzandu-te iti poti imbunatati flexibilitatea si poti contribui la o mai buna functionare a articulatiilor. Impreuna, un sistem osos si muscular sanatos te vor ajuta sa-ti pastrezi echilibrul, sa te misti vioi si gratios si sa-ti mentii o atitudine sanatoasa si tinereasca.

4. Simte-te bine cu propria persoana

Oamenii care fac exercitii in mod regulat spun ca fac acest lucru deoarece "ii face sa se simta bine". Cercetarile au demonstrat faptul ca exercitiile iti imbunatatesc starea de bine. Acordand atentie sanatatii si starii tale, acest lucru iti va da sentimentul ca detii controlul si doar incepand un program de fitness te va face sa te simti mai bine in pielea ta. Energia pe care o vei castiga in timp ce iti imbunatatesti flexibilitatea si rezistenta se va rasfrange in toate domeniile de activitate din viata ta, permitandu-ti sa te bucuri in voie de pasiunile tale. In timp ce iti vei urmari atingerea anumitor scopuri, vei simti cum increderea in fortele proprii si parerea pe care o ai despre propria persoana se vor imbunatati simtitor. Vei face fata mult mai bine stresului si iti vei dezvolta o atitudine mult mai optimista despre viata.


5. Intra in "Fantana tineretii"

Organismul nostru este contrstruit astfel incat sa raspunda cerintelor fizice ale diverselor situatii in care ne aflam. Daca vei readuce activitatea fizica in viata ta, te vei adanci cu adevarat intr-o "fantana a tineretii". Poti fi in forma si intr-o stare buna, poti reduce riscul aparitiei unor boli cronice, poti indeparta oboseala si anxietatea, poti minimaliza durerea si iti poti recastiga entuziasmul tineresc si energia de care ai nevoie pentru a-ti trai viata din plin. In felul acesta, nu numai ca te vei simti mai tanar(a), dar chiar vei si arata mai tanar(a).


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod