Manaca sanatos de Sfantul Valentin!

Ne place sa sarbatorim Ziua Indragostitilor alaturi de iubit. Si cum putem sa ne simtim bine alaturi de acesta fara o masa romantica si copioasa acasa sau in oras? Cu putina organizare si tinand seama de urmatoarele sase sfaturi, poti detine controlul asupra siluetei si poti face ca noaptea de dupa sa fie cu adevarat speciala.

1. Relaxeaza-te

Nu te apropia de ora mesei tremurand de teama. Nu trebuie sa-ti faci nici un repros. Alegerile in viata trebuie sa le faci singura. Trebuie sa te bucuri de o masa romantica impreuna cu cel pe care il iubesti si nu sa-ti reprosezi tot timpul ca ai mancat prea mult sau ca te-ai imbracat cu o rochie prea stramta pentru un astfel de ospat.

2.
Descopera ceea ce-ti doresti cu adevarat

Citeste meniul pentru a-ti alege o cina pe gustul tau. Prefera preparatele din peste deoarece este o carne usor digerabila si care te fereste de senzatia neplacuta de ingreunare de dupa. Evita sosurile care contin maioneza si inlocuieste-le cu garnitura de legume. Daca alegi friptura de vitel, cere ca aceasta sa fie preparata doar cu zeama de lamaie si verdeturi. Indiferent de restaurantul pe care l-ati ales pentru aceasta seara speciala, nu te sfii sa ceri ceea ce doresti, chiar daca specialitatile sunt deja pregatite de bucatari.
Merita sa incerci.

3. Comanda preparate nesofisticate si pregatite fara grasimi

Daca ne gandim la numarul de calorii, carnea facuta la gratar este de preferat in fata celei prajite, iar legumele coapte sunt mai bune decat cele inabusite in ulei.

4. Cere ca friptura sa fie taiata

De obicei, la restaurante, carnea se taie in portii foarte mari. Poti cere ospatarului sa-ti injumatateasca portia sau cere sa ti se puna la pachet jumatate. In felul acesta, nu vei manca peste masura intr-o singura seara si te vei alege si cu un pranz pentru a doua zi.

5.
Evita sa mananci si altceva sau sa bei in timpul fripturii

Evita orice fel de cocktail, care poate fi supraincaracat cu zahar si prefera un pahar cu vin rosu. Cere suc de lamaie sau otet pentru salata. Cere un sos usor pentru cartofii natur si nu unt sau smantana.

6. Imparte

Poti scapa de aperitiv, salata sau desert. Este atat de romantic sa-ti imparti mancarea cu iubitul tau!

Pare mult prea simplu pentru a fi adevarat? Tine seama de aceste sfaturi si te vei simti usoara si bine dispusa chiar si dupa o cina bogata la restaurant de Ziua Indragostitilor.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod