Abdomene. Cum trebuie să le faci ca să nu-ţi distrugi coloana. De ce te ajută la siluetă?

Fie că îţi doreşti să scapi de "colăceii" intestici, fie că vrei adevărate "pătrăţele", este important să pui în practică în mod corect exerciţiile abdominale
Clasicele exerciţii abdominale sunt cele la care revii de fiecare dată când vrei să îţi tonifici musculatura în zona mediană.

Abdomenele, practicate în mod regulat, dau rezultatele scontate în cele mai multe cazuri. Este drept că este important să le îmbini cu o alimentaţie cât mai sănătoasă si cu o hidratare pe măsură - în caz contrar, în special dacă pe abdomenul tău s-au adunat straturi de ţesut adipos, nu vei avea parte de efectele pe care ţi le doreai.

Deşi eficiente, abdomenele riscă să îţi producă suferinţă şi neplăceri pe termen lung la nivelul coloanei vertebrale, dacă nu le pui în aplicare în mod corect. Pe lângă adoptarea poziţiei corecte şi a unei tehnici de respiraţie, este esenţial să reţii că, la fel ca în cazul oricăror alte exerciţii fizice, şi excesul de abdomene, mai ales când nu stăpâneşti tehnica efectuării lor, se va dovedi nociv pe termen lung.

Astfel, pentru a evita leziunile în special în zona lombară, cel mai sever afectată de acest tip de exerciţii fizice abdominale, învaţă cum trebuie să le faci în perfectă siguranţă!

Aşaza-te în poziţia corectă

Abdomenele care nu îţi lezează coloana vertebrală trebuie făcute având o poziţie corectă a corpului. Aşadar, începe prin a te întinde pe salteaua pentru gimnastică, după care îndoaie genunchii, departează picioarele până la o distanţă egală cu cea dintre umeri şi ţine tălpile lipite de sol - reţine că este foarte important să le menţii astfel de la început până la finalul exerciţiilor!

Apoi, pune palmele sub ceafă, nu înainte de a fi aşezat sub cap un prosop moale, rulat, care te va ajuta să reduci tensiunea resimţită la nivelul gâtului şi să faci cu mai multă uşurinţă abdomenele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod