9 motive ca să te apuci de alergat de mâine



4. Conferă o stare de bine şi satisfacţie

Poate ştii deja că în timp ce alergi se eliberează aşa-numitele endorfine, adică hormonii fericirii. Acest lucru îţi conferă o stare de bine, satisfacţie că ai reuşit să faci ceea ce ţi-ai propus şi împiedică apariţia anxietăţii şi a depresiei. Prin urmare, atunci când eşti supărată mai bine aleargă câţiva kilometri decât să apelezi la mâncare pentru a te consola. Efectul va fi mult mai puternic, iar starea ta de mulţumire va creşte, generând o stare de bine.


5. Creierul funcţionează mai bine

Alegarea are un efect benefic asupra creierului, stimulează creativitatea şi ajută la o concentrare mai bună. Iar motivul este unul evident, o oxigenare mai bună a creierului aduce beneficii pentru întregul sistem.


6. Întăreşte sistemul imunitar

Alegarea ca obicei constant în viaţa ta aduce beneficii şi pentru sistemul imunitar. Dacă alergi cu regularitate, acest obicei va genera o creştere a numărului de globule roşii, o scădere a colesterolului rău, o senzaţie scăzută de foame şi rezistenţă în faţa tentaţiilor culinare nesănătoase, precum şi o îmbunătăţire la nivelul tranzitului intestinal.
De asemenea, metabolismul tău va funcţiona mai bine, iar acest lucru te ajută să te menţii cu uşurinţă la o greutate corporală normală.


7. Energie şi relaxare

Dacă alergi dimineaţa, acest obicei îţi conferă energie pentru tot restul zilei. În schimb, dacă preferi o alergare de seară după muncă, acest lucru te va ajuta să te relaxezi, să nu resimţi o senzaţie intensă de foame şi pofte culinare diverse, precum şi să ai un somn odihnitor.


8. Ajută la regenerarea ficatului

Studiile realizate până în prezent susţin că alergarea are un efect benefic asupra ficatului, ajutând la detoxifierea şi regenerarea lui parţială.


9. Este benefică pentru sănătatea articulaţiilor

Alergarea este deosebit de utilă şi în cazul persoanelor în vârstă care pot să-şi îmbunătăţească condiţia şi sănătatea incluzând acest obicei în rutina zilnică. Potrivit cercetărilor, alergarea are un efect benefic asupra sistemului osos şi muscular.


Ce spui, te apuci de alergat de mâine? Ai suficiente motive care să te ambiţioneze să incluzi acest obicei sănătos în stilul tău de viaţă? Cu paşi mici, însă cu multă voinţă şi perseverenţă, rezistenţa ta va creşte şi vei deveni dependentă de modul în care te simţi după ce alergi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod