5 sfaturi pentru a preveni accidentările atunci când alergi. Ce spune specialistul?

Apostolescu Robert Cristian, medic specialist ortoped

4. Fii riguros


Un program regulat de stretching poate fi cheia pentru prevenirea accidentărilor. Fii foarte riguros cu privire la stretching-ul de după alergat – corpul tău te va face să plăteşti dacă te leneveşti la capitolul acesta.

5. Păstrează un echilibru


Accidentările apar de obicei când eşti prea atent la muşchii care sunt solicitaţi în timpul alergării şi uiţi de alte părţi ale corpului. De exemplu, durerea de genunchi apare uneori pentru că alergatul îţi întăreşte spatele picioarelor mai mult decât partea frontală.

Tendoanele tale nu sunt suficient de puternice pentru a menţine rotula ce se deplasează din poziţia ei, lucru care provoacă durere.

În orice caz, după ce îţi întăreşti tendoanele, durerea va dispărea.

Material realizat cu ajutorul doctorului Apostolescu Robert Cristian, medic specialist ortoped certificat de Colegiul medicilor București. Este membru al Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, precum și al uneia din cele mai prestigioase Asociații internaționale de Trauma –AOTrauma, Elveția. În prezent este angajat permanent la Spitalului Clinic de Urgență Floreasca - București, Secția Ortopedie I. Mai multe informații găsiți pe Facebook.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod