varza

Ții post sau ești vegan? Iată cum poți utiliza un blender pentru a prepara rețete delicioase

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au ținut post, ca o practică religioasă de curățire și echilibrare spirituală. Abținerea de la consumul alimentelor de origine animală, a determinat apariția a numeroase rețete care au în alcătuire ingrediente vegetale.
Postul ținut în diferite forme, intermitent, pe perioade scurte sau mai lungi, total sau parțial, s-a dovedit prin studii medicale că are o contribuție semnificativă asupra sănătății fizice și psihice umane.

În prezent există numeroase rețete de post pe care le poți găsi grupate în cărți de profil sau pe internet și tehnologia vine în ajutorul celor care își doresc să le prepare, chiar dacă nu sunt specialiști în domeniu. De exemplu, un blender în bucătărie te poate ajuta să prepari ușor și rapid mâncăruri delicioase din produse vegetale.
De ce blender?

Probabil că știi că este unul din cele mai utilizate electrocasnice din bucătărie și, indiferent de tipul și caracteristicile lui, acesta îți ușurează viața datorită funcțiilor pe care le are, adică pasare, mărunțire și omogenizare. Chiar dacă au devenit celebre pentru că sunt utilizate în prepararea de cocktail-urilor, smoothi-urilor și shake-urilor, versatilitatea lor le-a făcut să fie indispensabile la gătit.

Pentru un mic dejun sănătos poți amesteca diferite ingrediente bogate în vitamine și minerale și, dacă faci acest lucru cu un blender, marele avantaj este că vei beneficia și de fibrele necesare în digestie, care vor rămâne în totalitate în produsul final.
Variante de combinații:

- 2-3 morcovi, un cub ghimbir, un castravete, 1-2 tulpini țelină, un avocado
- un avocado, o banană, un măr, 1-2 fire țelină și ½ lime
- baby spanac și morcovi sau kiwi în proporții egale(50%) și un cm de ghimbir (opțional)
- o banană, o cană căpșuni, o cană apă de cocos și o lingură semințe de cânepă. Citește continuarea pe kudika.ro!
kudikaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod