ceai de dafin

Ceai de dafin: când îl poți consuma și ce beneficii îți poate aduce

Sunt multe ceaiuri din plante medicinale care îți pot oferi arome deosebite și beneficii extraordinare pentru sănătate, însă ceaiul de dafin este cu adevărat miraculos. Originar din regiunea mediteraneană, America de Nord și Centrală, dafinul este folosit în special pentru prepararea diverselor delicii culinare, însă poate fi savurat și sub formă de ceai.
Frunzele de dafin au proprietăți terapeutice nemaipomenite, așadar dacă ești în căutarea un ceai plin de personalitate care să-ți întărească organismul, ar trebui să bei un ceai de dafin. Află cât de bun este acesta pentru sănătatea ta!

Ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat


Frunzele de dafin ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și scăderea tensiunii arteriale. Din acest motiv, pentru persoanele cu risc de a dezvolta diabet zaharat sau pentru pacienții care au deja această boală, consumul regulat de ceai din frunze de dafin poate fi de mare folos.

Ceaiul de dafin este bun pentru diabet și datorită faptului că poate contribui la menținerea sănătății inimii.
Acest lucru se datorează combinației sale puternice de acid, cafeic, potasiu, antioxidanți și fier. Acidul cafeic ajută la eliminarea colesterolului rău (HDL) din sistemul cardiovascular, iar potasiul ajută la reglarea ritmului cardiac, precum și la scăderea tensiunii arteriale. Antioxidanții ajută la întărirea pereților capilari din inimă, scad inflamațiile din corp și îl protejează împotriva radicalilor liberi. Nu în ultimul rând, fierul este esențial pentru organism deoarece scade riscul apariției bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Și, cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, frunzele de dafin uimesc din nou prin capacitatea lor de a întări sistemul imunitar al organismului.
Vitamina C și A sunt deosebit de importante deoarece ajută corpul să lupte împotriva agenților toxici și să împiedice îmbolnăvirile de orice fel. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod