Slabeste dansand!

De cate ori nu ai spus ca de maine mergi la sala de fitness sau aerobic si de cate ori te-ai tinut de cuvant, cu adevarat? Daca de multe ori se intampla sa amani, sa reprogramezi sau chiar sa renunti definitv la sedintele de la sala de fitness, este necesar sa gasesti o modalitate mai simpla si mai comoda de a slabi sau de a te mentine in forma.
De cate ori nu ai spus ca de maine mergi la sala de fitness sau aerobic si de cate ori te-ai tinut de cuvant, cu adevarat? Daca de multe ori se intampla sa amani, sa reprogramezi sau chiar sa renunti definitv la sedintele de la sala de fitness, este necesar sa gasesti o modalitate mai simpla si mai comoda de a slabi sau de a te mentine in forma.

Noi iti propunem dansul. Pe langa exercitiile fixice pe care le poti face acasa, o varianta buna de a scapa de kilogramele in plus este dansul. Tot ce iti trebuie este muzica si spatiul in care sa te "desfasori".

Pentru a elimina kilogramele in plus, activitatile cardiovasculare sunt esentiale.
Acestea sunt activitati sustinute, care iti solicita intreg corpul si maresc ritmul cardiac.
Motivul pentru care exercitiile cardiovasculare sunt atat de eficiente pentru a slabi si a ne pastra sanatatea, este acela ca "obliga" organismul sa consume din rezervele de grasime acumulate. Cateva exemple sunt alergatul, mersul pe bicicleta, inotul, dar si dansul.

Pentru ca un dans sa fie considerat exercitiu cardiovascular, este necesar ca miscarile sa fie "legate", fara pauze mari si sa solicite suficient de mult corpul pentru a determina cresterea ritmului cardiac.


Potrivit fitnesshealthzone.com, printre beneficiile dansului se numara:

  • reducerea stresului;
  • cresterea rezistentei fizice la efort;
  • un nivel mai ridicat de energie;
  • tonifierea musculara si imbunatatirea coordonarii miscarilor;
  • scaderea riscului de aparitie a problemelor cardiovasculare;
  • mentinerea unei greutati adecvate;
  • imbunatatirea structurii oaselor;
  • scaderea tensiunii arteriale.


Starea ta emotionala are de castigat in urma dansului. In primul rand, muzica te binedispune, iar in al doilea rand, fiind o activitate cardiovasculara, contribuie la eliminarea toxinelor. "Miscarea, mersul activ, alergarea usoara sau dansul stimuleaza sistemul cardiovascular, prin transpiratie se elimina toxinele, iar starea generala de spirit si memoria se imbunatatesc", declara Lygia Alexandrescu, consultant nutritie.


Eficienta unui dans este data de cateva reguli esentiale.

Un dans haotic te oboseste repede, dar fara a include constant miscarile ce lucreaza grupele musculare care te intereseaza.

Pe langa asta, cu cat dansul tau este mai "traznit", cu atat cresc riscurile de a te accidenta. Prin urmare, aceasta activitate trebuie sa fie structurata pe miscari precise, astfel incat sa solicite cat mai mult organismul.

Iata un exemplu de dans cardiovascular:



Dans pentru partea inferioara a corpului


Depunerile de grasime pe fese, abdomen, coapse si solduri sunt tipice in cazul femeilor. Dansurile special concepute pentru eliminarea grasimii din aceste zone sunt o solutie ideala.
Miscarile se adreseaza grupelor musculare din partea inferioara a corpului, contribuind in acelasi timp la eliminarea kilogramelor in plus si la tonifierea muschilor.




Articol de Georgiana Dorobantu

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina pe 3 Aug 2011, 00:53
    Dansul

    Metoda ,,slabeste dansand'' chiar functioneaza!O spun din proprie experienta.Am facut dans oriental (din buric) timp de vreo 2 ani si pot sa spun ca rezultate chiar am vazut in acea perioada deoarece inainte aveam burtica si solduri dar am scapat cu ajutorul dansului!Eu nu m-am apucat ca sa scap de kg in plus sau sa-mi modelez corpul , ci pur si simplu din placere!Dar uite ca am avut si ceva beneficii de pe urma sansului!

    2
    0

  • bianca pe 6 Mar 2011, 21:56
    Vreau sa slabesc :(

    Buna. ma numesc bianca am 14 ani 1.67 si 58 de kg .:| trebuie sa slabesc inca 8 :| Eu sunt la modeling si din cauza asta trebuie sa slabesc :| va rog ajutatima . :( spuneti-m ce sa mananc ce sa nu mai mananc :)) ca mam saturat sa tot incerc tot felu de lucruri :|

    1
    0

  • Deizii pe 1 Sep 2010, 22:17
    Si chiar functioneste ? o:

    Sii faci dans da'sta .. chiar mere ? o: Intr-o luna dai ceva ? Saau cat timp tre' sa faci pe zi ? o: Am mai ctit si alte articole si zice .. imbina slabitul cu placutu` sau asa ceva. xD Deci chiar mereee ? O_ O

    0
    0

  • maria pe 10 Ian 2010, 12:49
    vreu sa slabesc

    buna am 13 ani si vreau si eu sa slabesc niste kg va rog ajutatima[-o< raman datoare.

    0
    0

  • Diana_Ruslana pe 27 Dec 2009, 14:15
    Interesant

    Buna!Am 9 ani si ma numesc diana. Este interesant acest articol. Imi place mult!

    0
    0

  • andra pe 15 Aug 2009, 00:53
    modelare corporala sanatoasa

    abstinenta de la dulciuri,paine,fainoase,rontzanici,prostioare,prajeli,etc.bauturi acidulate seara!!!!!!!!6 ore de exercitii(orice fel...mers,dans,inot,sala,)pe saptamana.incercati asta o luna!o sa fiti uimite!e simplu:eliminati ce va ingrasa si faceti exercitii fizice plus beti foarta multa apa.succes

    0
    0

  • Cosmina pe 19 Iul 2009, 17:21
    Merge si cu pastile,depinde de care

    Eu am fost la o clinica de consultanta si mi s-au recomandat pastile.Se gasesc si in farmacie,fara reteta.Intr-o luna am slabit 12 kg exact cat aveam nevoie,fara sa am probleme.Dar trebuie recomandarea medicului,indiferent de ce fel de pastile e vorba.Sora mea a cumparat din Germania niste cocktailuri si in doua saptamani incepuse sa ii cada parul dar adevarat,nu un fir,doua.Am trei luni de cand am terminat acel tratament si nu am mai pus kg in plus.Am uitat sa mentionez ca nu am tinut regim si nici prea mult sport nu am facut,doar plimbari dese si atat.Am impresia ca s-a facut si reclama la pastilele astea,Clarinol se numesc.Nu stiu exact,eu nu sunt in tara dar pe mine m-au ajutat.INSA NUMAI CU SFATUL MEDICULUI.

    0
    1

  • alina pe 11 Iul 2009, 10:18
    'secret'

    sa nu incercati nici un fel de pastile minune.ar trebui la aceste pastile sa se spuna ce contin in realitate si cu ce te alegi dupa consumul indelungat.aceste pastile merg pe principiul eliminarii apei, sarii etc.eu am luat o perioada scurta de timp si daca nu beam tot mereu apa ma deshidratam foarte repede.oricum ramane la aprecierea voastra daca vreti sa se consumati.

    0
    0

  • florentina pe 3 Iul 2009, 10:22
    CUM NE MENTINEM IN FORMA

    FACAND ZILNIC ACESTE MISCARI SI DANSAND CATE KG VEI SLABI? ASTA E VALABIL LA ORICE VARSTA?DE ALIMENTATIE NU SE VORBESTE?CAT TIMP PUTEM SA FACEM ACESTE MISCARI PE ZI.?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod