Sănătate de Crăciun. 4 sfaturi medicale de urmat în luna decembrie. Ce recomandă un expert

Excesele culinare pe care suntem tentaţi să le facem în această perioadă pot să cauzeze probleme serioase. Cum să eviţi acest lucru?

Am intrat în luna numită “luna cadourilor”, dar cunoscută și drept luna grelelor încercări pentru organismul supus exceselor de sărbători. Dulciuri multe, mâncăruri grase, alcool peste măsură – vom „păcătui” cu toate în zilele ce urmează. Exagerarea culinară le va face rău și celor perfect sănătoși, nu mai vorbim de cei cunoscuți deja cu probleme gastroenterologice sau proctologice.

De aceea, sfaturile care urmează și care vin din partea experților de la clinica OK Medical:

1.

Respectă restricțiile alimentare, dacă suferi de hemoroizi. „Crăciunul și Revelionul pot fi perioade extrem de neplăcute pentru cei care au hemoroizi – excesul culinar poate declanșa crizele hemoroidale sau le poate agrava dacă ele deja există. O consultație înaintea sărbătorilor este ideală în cazul în care vă confruntați cu această problemă. Medicul proctolog – specialist în afecțiunile anusului și rectului - vă va spune ce puteți consuma, ce este de făcut dacă începe o criză, ce alimente riscă să vă înrăutățească starea – de pildă, tot ce e picant, deci grijă la cârnații de casă plini de condimente”, explică specialiștii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod