Sănătate. Cum arată un meniu pentru detoxifiere? Sfaturile unui expert

După Crăciun şi Revelion te simţi mereu obosită, iar o curăţare a corpului te poate ajuta să ai energie şi să elimini kilogramele acumulate.
“Detoxifierea se poate realiza cu ajutorul sucurilor naturale stoarse prin presare la rece şi a smoothies-urilor, iar beneficiile asupra stării de bine a organismului sunt foarte variate: de la creşterea nivelului de energie şi optimism, consolidarea sistemului imunitar, alcalinizarea organismului, prevenirea bolilor cornice şi până la performanţe excelente în curele de slăbire”, spune  Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi trainer de alimentaţie raw-vegană.

Aceasta recomandă ca, pentru o perioadă de 3, 5 sau 7 zile, să se consume hrană lichidă – sucuri băute la intervale regulate de timp.


O altă variantă, mai uşoară, care se adresează celor care consideră că sucurile nu sunt suficiente pentru ei, constă în combinarea acestora cu mâncare crudă. Astfel, în doar două săptămâni, organismul îşi poate reveni la o digestie activă.

“Hrana vie, prin faptul că este neprocesată termic, ne energizează în loc să ne răpească din energie, este mult mai uşor digerabilîă, este încărcată de nutrienţi, vitamine, enzime şi minerale şi are un gust excelent. Hrana vie este atât pentru persoanele care nu doresc să consume alimente de origine animală, dar şi pentru persoanele care consumă carne.
Mai mult decât atât, ea este recomandată persoanelor care au probleme cu greutatea, deoarece ajută la slăbit, persoanelor care au probleme digestive sau persoanelor cu boli cronice”,
adaugă Anca Alungulesei. Cei care vor să înveţe cum îşi pot prepara singuri meniul de detox după sărbători, se pot înscrie la workshop-ul organizat de Anca Alungulesei pe 27 ianuarie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod