paste

Pastele NU îngrașă dacă respecți aceste 5 principii simple

Adori tagliatellele cu sos roșu și iubești pennele cu sos de brânză, însă te temi că toate acestea sunt prea bogate în calorii?

Te intrebi adesea daca exista paste care nu ingrasa? Ei, bine, raspunsul s-ar putea sa te surprinda. Pastele fainoase nu ingrasa decat atunci cand sunt consumate in exces sau in combinatii hipercalorice.

Cu alte cuvinte, poti manca linistita paste chiar si de doua sau trei ori pe saptamana, daca le prepari cu atentie. Nu trebuie sa le elimini din dieta, caci pot reprezenta un pranz satios si sanatos sau o cina usoara si delicioasa. In schimb, poti face mici modificari care sa te ajute sa reduci numarul de calorii.

Cum sa gatesti paste care nu ingrasa: 5 principii usor de pus in aplicare

 

1.
Mananca pastele cu garnitura de salata


Chiar daca aceasta idee ti se poate parea putin stranie la inceput, vei adora acest nou stil de a consuma pastele fainoase. O multime de retete clasice se preteaza acestei solutii: arrabiata, milanese, carbonara, AOP sau chiar pesto!

Tot ce trebuie sa faci este sa gatesti mai putine paste decat de obicei si sa prepari o mini-salata insotitoare, din frunze verzi asortate. Pune la fiert o cantitate cu 30% mai mica din pastele tale favorite si, separat, spala si rupe frunze de valeriana, rucola, kale si salata creata.
Nu trebuie sa prepari un dressing foarte aromat, caci sosul pastelor va fi suficient de gustos.

La final, vei consuma mai putine paste si mai multe frunze verzi. Te vei satura mai repede si, in plus, vei asimila si un plus de vitamine din mixul de verdeturi! Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod