mananci multa paine

Mănânci multă pâine? 7 efecte negative pe care le poate avea asupra sănătății tale

Nu e de mirare că pâinea e atât de consumată în întreaga lume, ea este delicioasă, convenabilă ca preț și foarte accesibilă.
Dar, ca majoritatea lucrurilor care au un gust atât de bun, pâinea are și efectele sale negative asupra corpului uman.

Atunci când organsimul nostru este deranjat, el trimite semnale de alarmă ca să ne putem ocupa de problemă. Așadar, există numeroase semne de avertizare care ne transmit că trebuie să reducem imediat consumul de pâine.

Mănânci multă pâine? 7 efecte negative pe care le poate avea asupra sănătății tale


Te confrunți cu constipația


Persoanele care sunt intolerante la gluten sau care suferă de boala celiacă, dar care nu sunt conștiente de asta, se pot simți în mod constant balonate.

Nu numai atât, dar au probleme cu mersul la baie, deoarece intestinul lor este blocat. Așadar, se confruntă cu constipația.

Este posibil să nu ai intoleranță la gluten, dar ai o sensibilitate ridicată atunci când consumi grâu și alte cereale.

Cel mai bun lucru de făcut în acest caz este să faci o serie de analize la recomandarea medicului tău, astfel încât să descoperi dacă glutenul îți face rău.

În aproape toate țările, aproximativ 0,5%-1% din populație se confruntă cu boala celiacă.
Dar, chiar dacă ai această afecțiune, există o mulțime de înlocuitori de care te poți bucura.

Nivelul de colesterol crește


Pâinea ta obișnuită la cuptor ar putea să nu fie responsabilă pentru creșterea colesterolului, dar produsele de patiserie cumpărate din magazin sunt.

Produsele precum cornurile, rulourile cu unt și tot felul de tipuri de pâine sunt pline de grăsimi trans. Aceste produse conțin mult unt și ouă care pot crește colesterolul dacă sunt consumate în mod regulat.

De asemenea, majoritatea produselor care conțin gluten se încadrează în aceeași categorie dăunătoare. Aceste produse variază și pot include prăjituri, gogoși, dulciuri ambalate și alimente prăjite din comerț.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să verifici întotdeauna ambalajul în căutarea ingredientelor periculoase.

Îți provoacă și mai multă foame


Este adevărat că cerealele foarte rafinate, cum ar fi pâinea albă, rezul alb, covrigeii și biscuiții sunt bogate în calorii. Și, modul în care funcționează este să te facă să vrei să mănânci mai mult din cauza conținutului lor de zahăr.



De aceea, atunci când te simți foarte trist sau stresat, ai tendința de a consuma acele cereale rafinate care te vor face pe moment să te simți mai bine.

Dar, s-ar putea să observi și o creștere în greutate, lucru care poate fi evitat cu ușurință dacă alegi să consumi produse din cereale integrale. Un studiu a demonstrat că aceste produse te pot ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă mai repede, datoritp conținutului bogat de vitamine și minerale. Dar asta nu înseamnă că le poți consuma în exces.

Poate te interesează și: 5 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dimineața

Apariția erupțiilor pe piele


Alimentele precum pastele, orezul alb, tăițeii, cerealele și toate preparatele cu făină albă pot provoca erupții pe piele.

Conform unui studiu, persoanele care au consumat prea mulți carbohidrați rafinați au avut un risc cu 30% mai mare de a dezvolta acnee. Acest lucru se datorează în principal faptului că aceste produse sunt bogate în zahăr, ceea ce crește nivelul de insulină.

Ca răspuns la acestă creștere, hormonii androgeni devin mai activi și se dezvoltă acneea.


Pe de altă parte, oamenii care nu consumă prea mult zahăr, par să aibă probleme mai mici cu erupțiile și acneea.

Somnolență după masă


Când consumi prea multă pâine zilnic, cantități mari de insulină sunt eliberate în sânge.

Insulina ajută triptofanul să rămână în sânge mai mult decât ți-ai dori. Triptofanul este un aminoacid care ajută la producerea de serotonină și melatonină, doi neurotransmițători care ajută la stabilizarea stării de spirit.

De asemenea, favorizează somnul și ajută la reglarea ciclului somn-veghe.

Acesta este motivul pentru care te-ai putea simți somnoros și mai calm după o masă copioasă, plină de cereale rafinate.

Tensiunea arterială crește


O felie simplă de pâine poate avea până la 230 mg de sare, ceea ce reprezintă 15% din limita superioară zilnică. Un sandviș simplu va avea dublul acestei cantități.

Alimentele foarte procesate precum pizza, chiflele, crutoanele și sandvișurile cresc și mai mult cantitatea de sodiu.

Rezultatul aportului ridicat de sodiu constă în creșterea tensiunii arteriale, care este de vină pentru multe boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.


Starea de spirit ar putea avea suișuri și coborâșuri


Pâinea are capacitatea de a provoca schimbări de dispoziție din cauza conținutului său ridicat de zahăr.

Un studiu a arătat că, dacă cerealele rafinate nu sunt digerate corespunzător, compușii lor pot ajunge la creier și pot cauza anumite tipuri de probleme mentale.

Există dovezi că oamenii care au o sensibilitate la grâu sunt mai predispuși să sufere de schizofrenie, tulburare bipolară, depresie și anxietate.

Numeroși oameni care au adoptat o dietă fără grâu și lactate au văzut o îmbunătățire semnificativă a sănătății lor mintale.  

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod