5 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dimineața

Știm cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar, nu toți știm ce alimente să alegem pentru a profita la maximum de beneficiile lui.
Un mic dejun de calitate, consistent poate promova sănătatea, îmbunătăți starea de spirit și preveni depresia. Se pare că trucul este să știi ce să mănânci și ce să nu mănânci la micul dejun.

Având în vedere acest lucru, iată care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm înainte de ora 10 dimineața pentru a rămâne sănătoși și în formă:


Pâine prăjită cu unt


Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, micul dejun nu ar trebui să fie neapărat o masă fără grăsimi. Trucul este să găsești tipul potrivit de grăsimi pe care să îl consumi dimineața.

Untul conține grăsimi care te ajută să procesezi vitaminete, dar conține, de asemenea, o mulțime de grăsimi saturate care pot afecta sănătatea inimii și pot promova creșterea în greutate.


În schimb, optează pentru unt de arahide și pâine prăjită. Conform studiilor, se pare că acesta te va ajuta să te simți mai puțin înfometat/ă în timpul zilei, deoarece crește producția unui hormon care reglează foamea.

Cereale speciale pentru micul dejun


Cerealele sunt o variantă clasică și frecventă pentru micul dejun. Deși foarte practice, cele mai populare cereale pentru micul dejun conțin o cantitate uriașă de zahăr care se poate transforma ulteror în grăsime abdominală.

În schimb, mănâncă fulgi de ovăz, deoarece conțin o cantitate sănătoasă de fibre și aproape deloc zahăr. Reducerea consumului de zahăr dimineața te va ajuta să eviți acea senzație de oboseală dinaintea prânzului.

Poate te interesează și: Ce se întâmplă dacă faci două sau mai multe dușuri pe zi

Clătite și gofre la pachet/to go


Deși sunt ușor de luat cu tine când te grăbești, majoritatea clătitelor, gofrelor și fursecurilor conțin carbohidrați rafinați. Acest lucru nu e neapărat rău, în funcție de dieta ta, dar carbohidrații rafinați te pot face să te simți mai infometat/ă în timpul zilei. De asemenea, conțin foarte puține fibre sau chiar deloc și multe grăsimi care sunt dăunătoare sănătății tale.

În schimb, fă-le acasă și optează pentru făină integrală sau verifică valorile nutriționale pentru a te asigură că au un conținut bogat de fibre. De asemenea, le poți înlocui pur și simplu cu niște pâine prăjită integrală.


Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi


Iaurtul fără grăsime a devenit o alternativă disponibilă pe scară largă pentru micul dejun. Din păcate, conține adesea multe zaharuri pentru un plus de aromă și puține proteine.

Studiile au arătat, de asemenea, că iaurtul cu conținut ridicat de grăsimi ajută de fapt la slăbit, deoarece conține multe proteine. Consumul de proteine dimineața te poate ajuta să te simți mai puțin înfometat/ă în timpul zilei.

Suc de fructe


Majoritatea sucurilor naturale de fructe făcute în casă conține la fel de mult zahăr ca sucurile din comerț sau sucurile acidulate. Acest lucru le face să fie una dintre cele mai proaste alegeri pentru micul dejun sau pentru consum în general.
De asemenea, nu conțin aproape nicio fibră.

Dar, destul de surprinzător, nu acestea sunt singurele argumente pentru care sucul de fructe nu e o variantă bună de mic dejun. Faptul că nu mesteci te poate face să te simți mai puțin sătul/ă, motiv pentru care este important să îți începi ziua mestecând ceva, de preferat fructe.

Mănâncă fructe obișnuite, deoarece este o modalitate excelentă de a activa sistemul digestiv dimineața și de a-l pregăti pentru un aport mai mare de calorii în mesele ulterioare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod