obiceiuri aparent bune

8 obiceiuri aparent bune care aduc, de fapt, o mulțime de necazuri

Mișcarea ecologistă a cucerit milioane de oameni din întreaga lumea. În general, este vorba despre grija față de mediu și față de propria sănătate.
Zeci de noi obiceiuri bune apar în fiecare zi, dar, dacă le urmezi orbește pe fiecare dintre ele, s-ar putea să faci mai mult rău decât bine.

Care dintre noile obiceiuri "sănătoase" sunt, de fapt dăunătoare?


Folosirea protecției solare în fiecare zi


În trecut, oamenii foloseau protecție solară doar în timpul vacanțelor, dar astăzi o folosesc chiar și când ies pentru o perioadă scurtă de timp.

În 2019 a apărut îngrijorarea că unele substanțe chimice din aceste creme ar putea fi absorbite de piele și s-au început unele cercetări.

Rezultatul este o actualizare a regulilor din 2011 privind utilizarea protecției solare.

Până când nu avem estimarea exactă a riscurilor, experții recomandă utilizarea protecției solare pe bază de minerale în locul alternativelor. Acest lucru se datorează faptului că mineralele precum oxidul de zinc și dioxidul de titan creează o barieră fizică pe piele care reflectă lumina soarelui. Nu se dizolvă și nu se absorb, astfel încât să fie mai sigure și mai eficiente.

Luarea prea multor suplimente alimentare


În acest moment, suplimentele alimentare sunt foarte populare și le poți cumpăra nu numai din farmacii. Dar, ar putea fi periculos să le iei fără să consulți mai întâi un medic.
Deci, cele mai recente studii arat că dozele mari de supliment cu magneziu, vitamina B6 și fier ar putea avea un efect negativ asupra sănătății persoanelor în vârstă.

Înainte de a lua orice suplimente, trebuie să discuți cu un specialist. Desigur, trebuie să obții suficiente vitamine pentru a fi sănătos, dar este mai bine să le obții dintr-o dietă echilibrată. Percepția că poți lua suplimente alimentare fără risc pentru sănătatea ta este greșită. Prea mult este la fel de rău ca prea puțin.

Renunțarea la produsele lactate


În ultimul timp, produsele lactate sunt evitate. Dacă nu ai constrângeri dietetice, alergii sau alte probleme, faptul că nu consumi produse lactate te va lăsa fără nutrienți cu adevărat importanți și ar putea duce la probleme digestive.

De asemenea, produsele lactate conțin calciu și vitamina D, care sunt necesare oaselor.

Spălarea dinților după fiecare masă


Medicii stomatologi recomandă spălarea dinților de două ori pe zi, în fiecare dimineață și seară. Dar, există unii oameni care o fac mai des, după fiecare masă în încercarea de a-și menține sănătatea orală.


Gândește-te la ceea ce mănânci. Dacă tocmai ai consumat câteva alimente acide, nu te spăla pe dinți. Acizii au un efect negativ asupra smalțului dinților prin slăbirea acestuia, iar spălarea dinților imediat după aceea doar va ușura atacul acizilor.

Utilizarea bețișoarelor de urechi


S-ar putea să te surprindă, dar, de fapt, bețișoarele de urechi nu sunt destinate pentru a le introduce în urechi, ci pentru a fi folosite pentru curățarea urechii externe sau pentru aplicarea diverselor creme.

Problema este că, atunci când își curăță urechile cu un bețișor, cei mai mulți oameni efectiv împing ceara adânc în canal. În plus, dacă se insistă prea mult, timpanul s-ar putea deteriora.

Consumul de batoane proteice


Batoanele proteice sunt ceea ce ai nevoie după un antrenament intens și dificil. Cel puțin, asta spun mulți antrenori de fitness. Dar, chiar este adevărat?

Problema este că batoanele proteice nu sunt legume și fructe proaspete. Adesea, mulți oameni uită că acestea conțin nu numai o mulțime de calorii, ci și grăsimi și zahăr.
Cu siguranță nu de asta are nevoie corpul tău după antrenament extenuant la sală. Și, nu ar trebui să faci o obișnuință din a le consuma!

Utilizarea gelurilor dezinfectante pentru mâini


Acum, spălarea mâinilor este mai importantă decât oricând, motiv pentru care tot mai mulți oameni folosesc igienizante pentru mâini. Dar, studiile arată că nimic nu este mai bun împotriva germenilor decât să te speli pe mâini cu săpun.

Problema este că o combinație de apă și săpun elimină tot felul de germeni, pe când igienizantele sunt bune doar pentru unii.

De asemenea, astfel de produse nu pot elimina substanțele chimice și metalele dăunătoare. Desigur, ele sunt grozave atunci când nu ai posibilitatea de a te spăla pe mâini, dar, dacă poți, este mai bine să folosești apa și săpunul.

Folosirea absorbantelor zilnice de tip protej-slip


Aceste absorbante sunt confortabile, foarte ușor de utilizat și extrem de utile pentru femei, așa că sunt cu adevărat tentate să le folosească.

Dar, experții sunt siguri că pot irita pielea sensibilă.
Acest lucru este valabil mai ales pentru cele parfumate.

Folosirea îndelungată a prosoapelor/lavetelor de bucătărie sau bureților de vase

Desigur, bucătăria trebuie să fie curățată în mod regulat și temeinic, acest lucru este valabil în special pentru blatul de bucătărie, chiuvetă și alte suprafețe. Majoritatea oamenilor le curăță cu un prospop de bucătărie sau cu o lavetă pe care apoi nu o aruncă, ci o lasă să se usuce lângă chiuvetă.

Din păcate, suprafețele umede pot răspândi bacterii și germeni în toată bucătăria. Pentru a preveni acest lucru, folosește acest truc: pune bureții și prosoapele umede în cuptorul cu microunde timp de 1 minut pentru a le usca bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod