Lista cu carbohidrații care te ajută să slăbești



5. Quinoa
Este o sursă de proteină completă, deoarece conţine toţi cei nouă aminoacizi necesari pentru corp, însă fără grăsimile saturate care se regăsesc de obicei în produsele de origine animală. O jumătate de ceaşcă de quinoa conţine 111 calorii, 20 de grame de carbohidraţi şi 2,5 grame de fibre, fiind o opţiune excelentă pentru prânz sau cină, deoarece conferă saţietate de lungă durată.


6. Sfecla roşie
Este unul dintre carbohidrații cu cei mai mulți nutrienți. Este singura sursă de betalaină, unul dintre cei mai puternici agenți antioxidanți, antiinflamatori și detoxifianți.
Este o sursă importantă de mangan, potasiu, cupru, magneziu, fier și vitamina C. Și nu conține decât 13 grame de carbohidrați la o cantitate netă de 340 de grame.


7. Fulgii de ovăz
Conţin fibre solubile care se transformă într-o substanţă de consistenţa gelului în stomac şi favorizează eliminarea completă a toxinelor. În plus, fulgii de ovăz au proprietatea de a scădea colesterolul rău şi de a favoriza arderea grăsimilor. Consumă-i cu încredere la micul dejun în locul cerealelor dulci din comerţ!


8. Fasolea neagră
O jumătate de cană cu boabe de fasole neagră furnizează 109 calorii, 20 de grame de carbohidraţi şi 8 grame de fibre, fiind o opţiune excelentă pentru cei care doresc să slăbească.
Un studiu apărut în publicaţia Journal of the American College of Nutrition arată că persoanele care consumă cu regularitate fasole neagră au cu 23% mai puţine riscuri de a se îngrăşa în zona abdominală. Alege fasolea boabe de orice culoare pentru a conferi saţietate, proteine şi fier salatelor tale. Nu exclude din meniu nici lintea şi năutul, ambele la fel bune pentru slăbit.


9. Pâinea din făină integrală de grâu şi secară
Atunci când este consumată în cantităţi moderate şi alegi sortimentele făcute din făină integrală, pâinea nu te împiedică să slăbeşti.
La fel cum nici pastele din făină integrală consumate moderat şi în combinaţie cu legume/verdeţuri nu constituie o piedică în procesul de slăbire. Mai multe studii realizate până în prezent au arătat că pâinea integrală consumată cu moderaţie în cazul persoanelor care mănâncă sănătos ajută la arderea grăsimilor din zona abdominală. Datorită conţinutul de fibre şi vitamine, aceasta stimulează tranzitul intestinal şi este un adjuvant important pentru o digestie bună.


10. Perele
Un studiu apărut în Annals of Internal Medicine arată că persoanele care au consumat cel puţin 30 de grame de fibre pe zi au slăbit 5 kilograme într-un an fără să facă alte modificări semnificative în stilul de viaţă.
Perele şi merele au un conţinut ridicat de fibre, fiind şi o sursă importantă de energie pentru corp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod