Cum să faci pizza fără făină? Foloseşte un ingredient minune!

Poţi să faci pizza fără un blat care are la bază făina şi drojdia. Acum există un ingredient extrem de simplu, nu conţine gluten şi îl poţi folosi pentru a înlocui făina.
Acum sigur te întrebi care este acest ingredient şi cum este posibil să faci blatul de pizza fără să foloseşti făina. Ei bine, acest lucru este posibil şi vei fi încântată de rezultat. În plus, dacă mai pui la socoteală faptul că această pizza este una cu un conţinut redus de calorii, cu siguranţă că eşti deja tentată să o încerci.

Ingredientul minune care înlocuieşte făina este conopida, însă nu te speria, deoarece blatul tău nu va avea deloc gust de conopidă. După ce ai copt blatul timp de 15 minute la cuptor eşti liberă să pui deasupra topping-urile preferate pentru a obţine o pizza delicioasă.
Mozzarella, parmezanul, roşiile cherry, ciupercile, porumbul, ardeii, broccoli, ceapa, tonul, frunzele proaspete de busuioc, oregano şi feliile de salam uscat sunt câteva dintre ingredientele pe care le poţi folosi pentru a face combinaţii pe gustul tău. La final presară câteva frunze proaspete de rucola pentru a adăuga şi verdeţuri proaspete.

Iată cât de simplu poţi să faci acest aluat pentru pizza din conopidă:


  • 1 conopidă, mărunţită cu robotul până obţii textură de orez
  • 1/4 cană cu parmezan răzuit
  • 1/4 cană cu mozzarella
  • 1 ou
  • sare
  • pulbere de usturoi
  • oregano sau busuioc.

Cuptorul se preîncălzeşte la 250 de grade Celsius
Conopida mărunţită se prepară la abur câteva minute sau în cuptorul cu microunde timp de 4-5 minute.
După ce s-a răcit puţin, se pune într-un prosop şi se scurge foarte bine de apă.
Conopida scursă se amestecă cu oul, parmezanul, mozzarella, pulberea de usturoi şi condimentele.
Se întinde aluatul în tava pentru copt tapetată cu hârtie şi se coace singur timp de 15 minute în cuptorul încins.
După ce s-a rumenit se scoate, se întinde puţin sos de roşii şi se pune toppingul dorit (brânză, ciuperci, ceapă, roşii, busuioc, salam uscat). Se introduce la cuptor pentru încă 15 minute.


Acum că ştii cum să faci acest aluat de pizza care nu îngraşă, descoperă şi câteva idei pentru a face cele mai bune combinaţii de topping!

Foto: pinterest.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod