E seara târziu şi ai vrea să ronţăi ceva. Ce alimente sunt potrivite?

Ţi se pare cunoscut scenariul? Ai mâncat de seară, dar parcă ai tot ronţăi câte ceva? Vrei să ştii care sunt cele mai bune alimente pe care le poţi mânca seara târziu şi să ai un somn odihnitor?
Cu siguranţă ai trecut şi tu prin această situaţie! Chiar dacă ai luat cina şi te simţi sătulă, uneori parcă ai mai vrea să ronţăi ceva. Ştii că este prea târziu şi că ar fi de preferat să nu faci acest lucru pentru că îngraşă şi îţi tulbură somnul, însă nu te poţi abţine. Ce faci în această situaţie? Care sunt cele mai bune alimente pe care le poţi mânca şi nu tulbură somnul?

Există câteva alimente pe care dacă le mănânci în cantităţi mici sunt chiar benefice şi te pot ajuta să dormi mai bine.
Dacă le cunoşti, măcar data viitoare nu te vei simţi vinovată că ai mâncat seara târziu.


Nucile

Sunt o sursă excelentă de triptofan, o substanţă care se găseşte şi în carnea de curcan, precum şi de melatonină. Aceste substanţe te ajută să ai un somn de calitate, astfel că poţi să consumi un pumn mic de nuci când ai pofte seara târziu.


Nuca de cocos

Miezul de nucă de cocos proaspătă, cât şi uleiul de nucă de cocos presat la rece conţin grăsimi sănătoase care împiedică fluctuaţiile glicemiei şi astfel previne poftele nocturne.


Ceaiul de ghimbir

Este cunoscut faptul că ghimbirul este un puternic adjuvant pentru digestie, de aceea este recomandat să bei ceai de ghimbir seara.


Banană

Acest fruct conţine magneziu şi potasiu, minerale care împreună au un rol calmant asupra organismului şi ajută la un somn odihnitor.


Seminţe de dovleac

Şi ele conţin triptofan, fiind potrivit pentru o gustare seara târziu. Data viitoare când mai simţi nevoia să ronţăi ceva seara, optează pentru un pumn mic de seminţe crude de dovleac.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod