Dr. Oz: 5 soluţii rapide pentru o cină care nu te îngraşă

Dacă eşti în permanenţă grăbită şi te enervează la culme că nu ai timpul necesar pentru a prepara o cină nutritivă care să nu te îngraşe? Află de la Dr. Oz câteva trucuri pentru o masă de seară gustoasă şi hipocalorică!

Dacă eşti în permanenţă grăbită şi te enervează la culme că nu ai timpul necesar pentru a prepara o cină nutritivă care să nu te îngraşe? Află de la Dr. Oz câteva trucuri pentru o masă de seară gustoasă şi hipocalorică!

 

Produsele congelate sunt o opţiune rapidă şi sănătoasă pentru mesele de seară în familie. Dacă timpul nu îţi permite să prepari mâncăruri mai sofisticate, dar, în acelaşi timp, vrei să mănânci sănătos, Dr. Oz are câteva sugestii de care poţi să ţii cont când eşti pe fugă.

Ca să eviţi consumul unor alimente hipercalorice, cum ar fi cele de la fast-food la masa de seară, lucru care îţi va aduce kilograme în plus, este recomandat să notezi pe lista săptămânală de cumpărături şi câteva produse congelate care te pot salva în serile în care nu ai mult timp să găteşti.

De asemenea, atunci când cumperi semi-preparate este bine să citeşti ingredientele şi să le eviţi pe cele care au specificat pe etichetă: îndulcitori artificiali, conţinut ridicat de sodiu, ulei hidrogenat, sirop de porumb bogat în fructoză, conţinut ridicat de zahăr şi grăsimi trans.

 

Iată care sunt recomandările celebrului Dr. Oz, dar pe care le-am adaptat în funcţie de produsele pe care le găsim la noi pe piaţă:

 

 

1. Broccoli congelat

Este o opţiune sănătoasă şi hipocalorică pentru cină. De asemenea, pentru a-i îmbogăţi aroma sau valoarea nutritivă poţi să faci un mujdei de usturoi pe care să-l torni peste legume. Pentru a păstra cât mai mulţi dintre nutrienţii din broccoli este recomandat să-l prepari la abur: fie cu ajutorul unui vas special, fie să pui pe fundul unei craţite puţină apă şi să laşi broccoli să fiarbă sub capac.

Poţi să serveşti legumele cu piept de pui la grătar sau cu o porţie mică de paste din făină integrală (sau tăiţei de celofan pe care-i găseşti în magazinele cu specific asiatic şi care spre deosebire de pastele obişnuite care au doar 10 calorii la 60 de grame, în timp ce pastele obişnuite au 200 de calorii la aceeaşi cantitate).

 

2. Pizza congelată

Numai dacă blatul este făcut din făină integrală şi cu un topping simplu de brânză, sos de roşii şi mirodenii. Un alt truc pe care îl poţi reţine este să prepari în weekend aluatul din făină integrală pentru pizza şi să-l păstrezi la congelator porţionat pentru a-l avea pregătit pentru serile în care îţi doreşti o masă rapidă. Dacă îl scoţi de dimineaţă din congelator şi-l vei lăsa în frigider, îl poţi pregăti repede după ce te-ai întors de la muncă şi să-l pui la cuptor câteva minute cu mozzarella, sos de roşii şi busuioc.

 

3. Amestec congelat de orez cu legume

Ar fi de preferat ca orezul să fie brun, însă în cazul în care nu găseşti poţi să recurgi la o pungă de legume congelate gătite rapid la wok cu puţin ulei de măsline, usturoi şi condimente, iar între timp să fierbi o cană cu orez brun.

 

4. Vinete congelate

Tot ce trebuie să faci este să nu uiţi să le scoţi din congelator dimineaţa înainte să mergi la muncă. Seara le amesteci cu puţină ceapă şi ulei de măsline (sau dacă preferi varianta libaneză adaugă usturoi, pastă de susan şi pătrunjel) şi le poţi consuma alături de o salată mare de crudităţi.

 

5. Ciuperci congelate

Le scoţi dimineaţa din congelator, iar seara le prepari rapid într-o tigaie şi le amesteci cu ceapă, usturoi şi condimente. Între timp, pune la fiert o porţie mică de paste din făină integrală sau quinoa pentru a obţine un fel de mâncare mai consistent.



De asemenea, este recomandat să eviţi sosurile grase şi să apelezi la cele simple cu ulei de măsline şi lămâie. 

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cornelia pe 10 Feb 2012, 14:52
    rezolvat

    Solutia cu nr.6 ?,Dr.Oz si mi se pare corect .

    1
    1

  • maram pe 6 Feb 2012, 20:22
    6?

    Care 6, ca sunt 5?

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod